Brutăriile Paul au lansat o campanie de responsabilizare

0

De Ziua Internațională a Femeii, brutăriile Paul au lansat #redefinestefemeie, o campanie de responsabilizare ca reacție la percepția pe alocuri învechită asupra femeii și a rolului ei în societatea românească.

Campania #redefinestefemeia își propune să demonstreze că, în contextul actual, femeia nu se mai identifică cu statutul și rolul limitative care i se ofereau în societatea tradițională. Astăzi, putem identifica o serie de valențe actuale, pozitive, pe care le întâlnim și le folosim cu toții, zi de zi.

Obiectivul demersului, de a îmbunătăți familia lexicală a conceptului femeie, este susținut de instrumente specifice puse la dispoziția oricărui român care dorește să se implice alături de brutăriile Paul în campanie. Pe www.redefinestefemeia.ro orice persoană poate sugera noi definiții sau atribute ale cuvântului femeie, iar clienții care ajung în brutării își pot lăsa impresiile pe cartolinele speciale.

Paul România va colecta toate aceste informații, care ulterior vor face obiectul unei petiții adresate autorităților cu competență în combaterea discriminării, pentru a face un prim pas către îmbogățirea familiei lexicale a conceptului femeie. Petiția va fi disponibilă online.

„Considerăm că, în ziua de astăzi, sunt o mulțime de cuvinte frumoase prin care ar trebui definită femeia, mult mai multe decât cele la care ne raportam acum 50, 20 sau chiar 10 ani. De aceea am lansat #redefinestefemeia, chiar de Ziua Internațională a Femeii, o campanie de responsabilizare care face apel către români să contribuie cu accepții actuale, pozitive pentru a ilustra ce înseamnă azi ideea de femeie”, declară Monica Eftimie, Chief Marketing Officer, Paul România.

Paul România s-a alăturat încă de anul trecut luptei împotriva inegalității de gen din România și susține în continuare acest demers prin campanii de conștientizare care pot avea un impact pozitiv în societate.