Romania, polul Coca-Cola HBC timp de o saptamana

0
372

Timp de o saptamana, cei mai importanti executivi din cadrul imbuteliatorului Coca-Cola HBC se afla la Bucuresti pentru a discuta rezultatele financiare de anul trecut si pentru a trasa planurile viitoare de dezvoltare ale grupului cu afaceri de 6,5 mld. euro in 2014, ultimul an pentru care exista date publice.

Anastassis G. David, presedintele Coca-Cola HBC, si Dimitris Lois, CEO-ul grupului, s-ar numara printre cei 400 de manageri din cadrul imbuteliatorului prezenti zilele acesta in Capitala. Anastassis a preluat oficial functia acum aprox. o saptamana de la tatal sau care a demisionat dupa 35 de ani din conducerea companiei.

Coca-Cola HBC este al doilea cel mai mare imbuteliator din lume al produselor gigantului american. Compania este controlata de familia David-Leventis, care detine in prezent 23,3% din titluri prin intermediul holdingului luxemburghez Kar-Tess.

Este vorba intr-adevar de o intalnire anuala care are loc in cadrul companiei. De regula se alege prin rotatie o tara si din datele noastre Romania nu a mai organizat de ceva vreme aceasta intalnire, mai exact de circa zece ani“, potrivit unei surse din piata.

The Coca-Cola Company are indirect 23,1% din actiuni, iar restul titlurilor sunt liber tranzactionabile pe bursa. Actiunile companiei sunt listate pe bursele de la Londra si Atena. Anastassis G. David, presedintele companiei, detine impreuna cu familia sa actiuni in acesta afacere cu o capitalizare de piata de circa 6,8 mld. Euro, pachetul de actiuni valorand circa 1,6 mld. euro.

Coca-Cola HBC Romania este cea mai mare companie din industria bauturilor non-alcoolice din Romania si imbuteliator francizat al Companiei Coca-Cola.

Portofoliul companiei de produse este compus din:
-marci principale: Coca-Cola, Fanta si Sprite;
-marci locale, precum apele minerale naturale Dorna, Dorna Izvorul Alb si Poiana Negri;
-marci brevetate de alte companii, precum Nestea si Illy.

Compania deserveste aproximativ 22 milioane de oameni. Produce si distribuie un portofoliu unic de marci comerciale de calitate, realizand cu pasiune activarile de marketing de pe piata si demonstrand leadership in responsabilitatea sociala corporativa.