S.Pellegrino lanseaza cea de-a patra editie a S.Pellegrino Young Chef

0

S.Pellegrino incepe cea mai asteptata cautare a celor mai talentati tineri chefi din lume, in cadrul celei de-a patra editii a competitiei internationale gastronomice S.Pellegrino Young Chef.

In calitate de partener de incredere al excelentei culinare, S.Pellegrino sprijina puterea de transformare a gastronomiei si reflecta impactul pe care aceasta il are asupra lumii in plan social. Participarea in aceasta competitie le ofera tinerilor oportunitatea de a-si pune in valoare viziunea si talentul culinar.

“Noua editie a S.Pellegrino Young Chef reprezinta angajamentul onest al brandului S.Pellegrino de a continua sa dezvolte o initiativa care sa aiba un impact puternic asupra viitorului gastronomiei. Intr-adevar, dorim sa ne implicam si sa sustinem comunitatea internationala de gastronomie prin pregatirea, descoperirea si promovarea generatiei viitoare de talente culinare, oferindu-le, in acelasi timp, sansa sa isi puna amprenta asupra puterii de transformare a gastronomiei”, a declarat Stefano Marini, directorul Unitatii Internationale de Afaceri Sanpellegrino.

Inscrierile pentru prestigioasa competitie S.Pellegrino Young Chef se deschid in luna februarie si, pentru prima oara in istoria competitiei, pe langa titul S.Pellegrino Young Chef, se vor acorda inca trei premii aditionale. Aceste premii vor reprezenta o rampa de lansare pentru tinerii chefi, recunoscandu-le viziunea si utilizarea gastronomiei ca instrument de transformare a societatii. Cele patru premii care vor fi acordate sunt urmatoarele:

Premiul Fine Dining Lovers Food for Thoughts – votat de catre comunitatea online a iubitorilor de excelenta culinara – acest premiu va fi acordat tanarului chef care isi va pune cel mai bine amprenta asupra preparatului sau;

Premiul S.Pellegrino for Social Responsibility – votat de o personalitate recunoscuta la nivel international pentru expertiza sa in alimente sustenabile – preparatul va reflecta principiul conform caruia mancarea este cea mai buna atunci cand este rezultatul practicilor de responsabilitate sociala;

Premiul Acqua Panna for Connection in Gastronomy – votata de mentorii care reprezinta 50 de tari – preparatul castigator va fi ales astfel incat sa reflecte conexiunea dintre diferite culturi, sarbatorind o abordare globala a gastronomiei;

Si, in cele din urma, Premiul S.Pellegrino Young Chef – votat de un respectat panel de jurati, supranumit si Cei Sapte Intelepti – cheful castigator trebuie sa isi demonstreze abilitatile inegalabile si creativitatea autentica. De asemenea, castigatorul va trebui sa convinga juriul de capacitatea sa de a deveni un promotor al schimbarii sociale pozitive.

Castigatorii S.Pellegrino Young Chef vor beneficia de o oportunitate extraordinara de a castiga vizibilitate globala si un prestigiu profesional semnificativ. De asemenea, acestia vor fi invitati sa participe la cele mai importante evenimente anuale ale S.Pellegrino din intreaga lume, inclusiv la cele organizate cu ocazia viitoarelor editii Young Chef.

Impreuna cu Adi Hadean, in calitate de ambasador local si mentor, si Cristina Bowerman, unul dintre juratii editiilor anterioare, S.Pellegrino a inceput oficial cautarile celor mai talentati tineri chefi si in Romania, cu o demonstratie de farfurii ale tinerilor chefi din competitiilor precedente: Alessandro Rapisarda, Rodrigo Sandor si Mojmir Marko Siftar.

Adi Hadean este un chef cunoscut, din Romania, proprietar al mai multor restaurante din tara;

Cristina Bowerman

Cristina Bowerman este unul dintre cei mai buni chefi ai Romei si proprietar al unui restaurant cu o stea Michelin;

Alessandro Rapisarda – S.Pellegrino Young Chef 2016, Finalist Italia;

Rodrigo Sandor – S.Pellegrino Young Chef 2016, Finalist Europa de Est;

Mojmir Marko Siftar – S.Pellegrino Young Chef 2017-2018, Semi-Finalist Europa de Est.

Inscrierile pentru competitia S.Pellegrino Young Chef 2019/20 au inceput la data de 4 februarie 2019, pot fi inregistrate pe platforma Sanpellegrino.com si se incheie pe 30 aprilie 2019.


Despre S.Pellegrino si Acqua Pana
S.Pellegrino, Acqua Panna si bauturile racoritoare carbogazoase cu fructe Sanpellegrino sunt marci inregistrate Sanpellegrino S.p.A., fondate in Milano, Italia. Distribuite in peste 130 de tari de pe toate cele cinci continete, aceste produse reprezinta calitatea prin excelenta, gratie originii lor, si reflecta interpretarea stilului italian international, ca o sinteaza a placerii, a sanatatii si a bunastarii.

Fondata in 1899, Sanpellegrino S.p.A. este cea mai importanta companie italiana din sectorul bauturilor, care ofera o gama variata de ape minerale, bauturi non-alcoolice, racoritoare si ceaiuri. In calitate de producator italian de top in sectorul apei minerale, Sanpellegrino S.p.A. s-a angajat dintodeauna cu pasiune in demararea unor actiuni de responsabilitate sociala care sa asigure viitorul acestei resurse indispensabile.

Pentru mai multe informatii, puteti accesa www.sanpellegrino.com si www.facebook.com/SanPellegrino/.