Sodexo renunta la ouale de baterie

0
421

Dupa ce Michel & Augustin, St Michel si altii au anuntat ca nu vor mai folosi ouale (in coaja si lichide) obtinute de la gainile crescute in baterii, Sodexo le calca pe urme, declarand ca pana in 2025 compania nu va mai utiliza la produsele sale acest tip de oua.

Angajamentul Sodexo este valabil la nivel global, adica in cele peste 80 de tari in care compania este prezenta și unde utilizeaza in prezent echivalentul a 250 de milioane de oua in coaja pe an.

“Scopul nostru este de a colabora cu partenerii nostri si de a-i incuraja sa contribuie in mod activ la transformarea treptata a sectorului in ansamblu”, a declarat Michel Franceschi, manager de achizitii la Sodexo.

“Vom reuni toate partile interesate in jurul mesei pentru a sprijini conversia si dezvoltarea lanturilor locale de productie.”

oua2Daca aplicarea acestei noi filosofii la nivelul companiei, la nivel global este noua,  nu se poate spune acelasi lucru si despre aplicarea respectivului angajament la nivelul anumitor tari, in particular. In Belgia, Sodexo cumpara oua doar de la gaini crescute in afara custilor, inca din 2008. In Germania, Austria si Elvetia, angajamentul este aplicat incepand cu 2015. In America de Nord, noua politica a companiei este aplicata din 2015, pentru ouale cu coaja, iar grupul se asteapta ca acelasi lucru sa se poata realiza integral si pentru ouale lichide, pana la sfarsitul anului 2020.