Cererea globală de pudră de brânză se află pe un trend ascendent

Piața globală de brânză pudră este așteptată să crească cu cea mai mare rată anuală de creștere compusă între 2017 și 2023, datorită unei creșteri a varietății de mâncăruri rapide și a consumului de gustări, spune Allied Market Research, potrivit Dairy Reporter.

Piața globală de brânză pudră este așteptată să crească cu cea mai mare rată anuală de creștere compusă între anii 2017-2023, datorită unei creșteri a varietății de mâncăruri rapide și a gustărilor, afirmă Allied Market Research. Actorii cheie din domeniu includ Lactosan, Land O`Lakes, Kerry Group, Kraft Foods, Aarkay Food Products, All American Foods, Kanegrade and Dairiconconcepts, firme care au o contribuție semnificativă la piața mondială.

Cea mai ușoară versiune ambalată a brânzei

Satyajit Shinde, specialist în marketing digital, la Allied Market Research, a declarat pentru DairyReporter că piața fast-food depinde în mare măsură de capacitatea pieței brânzeturilor de a satisface cererea pentru ingrediente specifice.

„Brânza pudră sau rasă este cea mai simplă versiune ambalată disponibilă a brânzei pe piață”, a spus el. „Actorii-cheie ai pieței de brânză pudră se concentrează pe extindere, introducerea pe piață a noi varietăți și pe achiziții. Ei furnizează ingrediente pentru diferite piețe locale și globale.”

Potrivit Allied Market Research, factori precum urbanizarea rapidă, industrializarea, simplificarea sarcinilor, introducerea produselor alimentare ambalate și creșterea populației active sunt forțele motrice din spatele creșterii pieței de brânză pudră.

„Majoritatea companiilor de vârf pentru această piață sunt situate în SUA, urmare a cererii mari și a obiceiurilor alimentare în schimbare ale consumatorilor. În 2015, America de Nord a reprezentat cea mai mare piață regională în ceea ce privește volumul și valoarea. Zona Asia-Pacific va deveni însă, martora unui boom pe piața brânzei pudră datorita creșterii venitului disponibil al gospodăriilor și a stilurilor de viață în schimbare”, a adăugat Shinde.

Piața brânzei pudră este segmentată în funcție de tipurile de brânză: mozzarella, parmezan, cheddar, brânză americană, brânză albastră, gouda și alte variante de brânză.

Brânza Cheddar

Brânza Cheddar a avut cea mai mare cotă de piață în 2015. Pudra de brânză este utilizată pentru gustări cum ar fi nelipsitul cheesburger, mâncărurile gata pentru consum, produsele de cofetărie, precum cele comercializate de McDonald’s, Wendy’s, Burger King și KFC.
Totuși, Shinde a avertizat că articolele și știrile negative cu privire la preocupările legate de consumul excesiv de brânză pudră amenință piața.

Ftalații

De exemplu, FDA avertizează că pudra de brânză poate conține ftalați, substanță chimică folosită pentru a face materialul plastic mai moale și mai flexibil. Este de asemenea utilizat în fabricarea cauciucului, a cernelurilor, adezivilor și ambalajelor protectoare. Urmele pot fi găsite și în cosmetice, creme de piele și chiar fast food.

Ftalații se găsesc în majoritatea articolelor de uz casnic de zi cu zi. Acest produs chimic industrial distruge sistemele hormonale și perturbă funcționarea sistemul endocrin, provocând potențiale daune în cazul sănătății sugarilor. Un număr de organizații ale consumatorilor din SUA, precum The Center for Food Safety and Ecology Center se străduiesc să interzică substanțele chimice prezente în astfel de articole.

Ca răspuns, producătorii mondiali de brânzeturi aderă la regulamentele alimentare și fac în mod constant controale alimentare, astfel încât produsele lor să fie potrivite pentru consum.

„Ftalații nu ajung în mod evident, deliberat, în aceste produse. Întreaga metodă de procesare și ambalare aduce urme de ftalați într-un produs. Cu toate acestea, este evident că un consum nelimitat de brânză va duce la obezitate și va provoca boli de inimă”, a adăugat Shinde.


INGREDIENTS SHOW, singurul eveniment B2B dedicat ingredientelor și adresat specialiștilor din industria alimentară românească, va avea loc în perioada 6 – 7 septembrie 2017 la Sovata, la Danubius Health SPA Resort.

DE CE SA PARTICIPI?

Dacă sunteți FURNIZOR DE INGREDIENTE ȘI MATERII PRIME

Participând la INGREDIENTS SHOW, veți avea șansa să vă promovați în rândul a peste 130 de reprezentanți din industria alimentară (carne, lactate, înghețată, panificație, dulciuri și băcănie). Veniți să scriem împreună viitorul industriei alimentare românești, contribuind activ la dictarea tendițelor de consum prin îmbunătățirea produselor finale cu ajutorul ingredientelor dumneavoastră.

Dacă sunteți PROCESATOR

Dacă vreți să fiți în pas cu avansul tehnologic și cu elementele noi ce vă pot scuti de bătăile de cap date de utilizarea unor tehnologii și produse învechite, veniți la INGREDIENTS SHOW! Ceea ce directorul de producție poate face pe parcursul a câteva luni prin solicitarea de oferte și prospectarea ingredientelor disponibile pentru piața românească se poate realiza în doar două zile, întrucât la INGREDIENTS SHOW vor fi furnizorii care merită atenția dumneavoastră.

Mai multe detalii aici.

VEZI TARIFE DE PARTICIPARE

FIND THE PERFECT INGREDIENT! GO TO INGREDIENTS SHOW 2017!