Capace pentru sticle, din surse bio

0
396

United Caps a colaborat cu compania petrochimică braziliană Braskem, pentru a introduce pe piață două tipuri de capace bio pentru sticlele de plastic, având ca materie primă din trestia de zahăr.

Sistemul de închidere Victoria este un dispozitiv de închidere cu filet 30/25, destinat sticlelor de băuturi răcoritoare, iar capacul Proflatseal poate fi utilizat pentru produse lactate și băuturi nealcoolice, presurizate, dar și nepresurizate.
Ambele tipuri capace și dispozitive de închidere sunt fabricate utilizând o rășină bio-plastică din polietilenă verde dezvoltată de Braskem, care este derivată din trestia de zahăr, creând o “alternativă la capacele obținute din combustibilii tradiționali fosili”.

Potrivit lui Braskem, trestia de zahăr captează CO2 din atmosferă cu fiecare ciclu de creștere anuală, adică materialul contribuie la reducerea gazelor cu efect de seră în comparație cu capacele și închiderile convenționale din polietilenă.

Astrid Hoffmann-Leist, directorul principal al departamentului de marketing și inovare al United Caps, a declarat: “Pe măsură ce continuăm să luăm măsuri pentru a ne asigura că capacele și închiderile noastre sunt cât se poate de durabile, Acest parteneriat cu Braskem este un pas important în direcția producerii unor capace sustenabile din punctuol de vedere al relației cu mediul. Folosirea materialelor plastice din surse biologice și dezvoltarea capacelor și a închiderilor de înaltă performanță sunt doar două dintre căile pe care le urmărim pentru realizarea unor operațiuni mai prietenoase cu mediul”.

Brendan Hill, manager de vânzări la Braskem Olanda B.V a adăugat: “Braskem este încântată să colaboreze cu United Caps pentru a aduce pe piața capacelor și a închiderilor soluții mai ecologice de închidere. Amprenta de carbon a acestui tip de polietilenă verde este negativă, dacă la analiză luâm în considerare întregul ciclu de viață al produsului. Fiecare kilogram de polietilenă verde folosita în produsele Unite Caps are ca rezultat captarea din atmosferă a 3,.09 kilograme de CO2. În afara faptului că materia primă utilizată este verde, polietilena din care sunt fabricate capacele United Caps urmărește același proces de producție ca polietilena tradițională obținută din combustibili foosili, asigurându-i pe clienți de faptul că polietilena noastră are aceleași caracteristici, calități și proprietăți ca și echivalentul realizat din combustibili fosili. Putem spune că polietilena verde se potrivește tuturor aplicațiilor existente și că aceasta este realizată dintr-po sursă durabilă, cu o certificare clară”.