100.000 de doze de aluminiu reciclate in campania organizata de Auchan si Alucro – „Si mama recicleaza!”

0
487

100.000 de doze de aluminiu au fost colectate in aparatele puse la dispozitia publicului roman de catre Can Pack Recycling in cadrul campaniei Si mama recicleaza!”, intr-o luna si jumatate de la lansarea proiectului dezvoltat in parteneriat cu Asociatia Non Profit Alucro, detinatorul licentei Every Can Counts, si Auchan, informeaza Revista Piata.

Aparatele de colectare a dozelor de aluminiu au fost amplasate in douazeci de hipermarket-uri Auchan din tara la finalul lunii iunie, in urma unei investitii de peste 200.000 de euro realizate de catre companie. Un aparat a putut fi gasit si pe plaja Cleopatra din statiunea Mamaia pe parcursul a trei weekend-uri in aceasta vara (22-24 iulie, 29-31 iulie si 5-7 august). Acesta a fost amplasat pentru a veni in intampinarea turistilor aflati pe litoral.

doze_de_aluminiuPeste 31.000 doze au fost colectate la mare, iar in topul oraselor in care s-au strans cantitatile cele mai mari de cutii se numara Bucuresti, Timisoara, Iasi, Cluj, Ploiesti, Pitesti, Sibiu si Deva.

„Pragul la care am ajuns in acest moment, in mai puțin de doua luni de campanie, reflecta potențialul pe care o astfel de inițiativa de colectare a ambalajelor o poate avea in randul populației. Dincolo de volumul de doze inregistrat, mai important este insa numarul persoanelor care au ales sa faca parte din campanie si vor contribui in continuare la procesul de reciclare a dozelor de aluminiu prin acest demers.  Ne dorim ca din ce in ce mai mulți romani sa constientizeze beneficiile reciclarii si sa transforme colectarea dozelor de aluminiu intr-o rutina.”, a declarat Dragos Doru, Director General Can Pack Recycling.

doze_de_aluminiu2120 de premii saptamanale, constand in vase termorezistente, si 20 de premii lunare (tigai ceramica de tip wok) au fost castigate pana in acest moment de catre cei care au colectat dozele de aluminiu in hypermarket-urile Auchan si au optat pentru aceasta varianta de rasplata a eforturilor de colectare. In plus, alte 120 de premii instant au fost oferite participanților in campanie, premii care constau intr-un pachet de sase doze de bautura racoritoare, energizanta sau bere.

Pe langa aceste premii, consumatorii care folosesc aparatele de colectare din Auchan pot primi vouchere de cumparaturi avand o valoare ce reprezinta totalul dozelor introduse (fiecare doza valoreaza 4 bani) sau pot dona suma echivalenta acestora Asociatiei Non Profit Alucro, pentru programul Every Can Counts.