Conferinta Inter-Regionala One Health 2016

0
536

Conceptul « One Health »,   o  Sănătate pentru Oameni, si tot ce-i inconjoară, Animale, Mediu  si tot ce o condiţionează, Alimentatiile si Nutriţia precum si Ocupaţionalul, incurajează colaborări, sinergii şi cooperarea tuturor sectoarelor profesionale şi actori în general ale căror activităţi pot avea un impact asupra sănătăţii noastre.

  1. Medicina Comparata, a sinergiilor Medicinei Umane si a Medicinei  Veterinare,  trebuie sa fie reconsiderata si impusa in practica medicala ca o platforma eficace si operativa in cercetarea bolilor, elaborarea tratamentelor si validarea lor. Tinand cont ca astazi circa 70-80% din afectiunile umane isi au originea in “patologia animala” si  ca pericolele sunt comune si  masurile trebuie sa fie adecvate.
  2. Medicina  Alimentatiei si Nutritiei, a analizei rolului si importantei  alimentatiei ca norma  generala, in fazele de alertare/premergatoare bolii,  de tratament si post tratament.  Dezvoltarea spectaculoasa a tehnologiei in domeniul medical si a industriei medicamentelor a condus la neglijarea rolului si importantei alimentatiei ca sursa de sanatate si echilibre ….

3. Medicina Mediului, a tratarii cu responsabilitate a acestui organism urias care ne subventioneaza existenta, trebuie sa devina un domeniu prioritar pentru SANATATE.

4. Medicina Ocupaţională, a ocupationalului care ne energizeaza dar ne si consuma

Asociatia „ONE HEALTH – New Medical Concept” are ca obiectiv Implementarea  in  ROMANIA  a  Conceptului  Global <ONE  HEALTH>, o Sanatate  pentru  Oameni, Animale si Mediu si tot ce o conditioneaza, Alimentatia, Nutritia si Ocupationalul sub deviza Profilaxia primara a vietii.


22-24 SEPTEMBRIE 2016, HOTEL MARRIOT BUCURESTI

CONFERINTA INTER-REGIONALA EUROPEANA ONE HEALTH 

Organizarea Conferintei survine ca o consecinta a impulsului pe care conceptul ONE HEALTH l-a dobandit in ultimii ani. Romania este cu adevarat onorata sa fie parte integranta a miscarii One Health si crede cu tarie asupra impactului pe care il va avea supra traiectoriei One Health, in principal datorita experientei de aproape 50 de ani in medicina comparata. 

Va invitam sa fiti PARTENERI ai acestui eveniment organizat sub patronajul Excelentei Sale Klaus Iohannis, Presedintele Romaniei sau  parteneri ai ASOCIATIEI ONE HEALTH

  • Conferinta se desfasoara sub coordonarea Federatiei Europene a Academiilor de Medicina si a Academieie de Stiinte Medicale din Romania si are suportul, in semn de apreciere a activitatii One Health din Romania, a forurilor mondiale coordonatoare: One Health Commision, One Health Initiative SUA, One Health Platform Europe.
  • La conferinta vor fi cca. 300 de participanti, intre care mari personalitati stiintifice din lume, conducerea FEAM si a forurilor mondiale One Health.

Momente cheie in Programul Conferintei: 

  1. Primirea grupului de invitati speciali FEAM, One Health Commision, One Health Initiative SUA, One Health Platform Europe … (21-22 septembrie, cca. 40 de persoane)
  2. Sesiunea de comunicari stiintifice, Hotel Marrriott (23-24 sept. 2016, cca. 300 persoane)
  3. Vizite in Bucuresti in centre de cercetare asociate: Spitalul de Boli Infectioase si Tropicale Victor Babes, ROMVAC, Institutul de Bioresurse Alimentare, SANIMED
  4. Participare la Forumul  One Health de la Poiana Brasov destinat entitatilor economice conexe sanatatii.

VEZI PROGRAMUL LA ACESTA DATA: http://www.onehealth.ro/inter-regional-european-conference/#program-conferinta

Organizatorii Conferintei sunt:

ASOCIATIA, ANSVSA, Academia Romana, Academia Romana de Stiinte Medicale, Universitatea Spiru Haret, Protours Int, SANIMED, revista RO.aliment.

Avem deosebita placere de a va invita sa participati la acest eveniment atat in calitate de PARTENER, sau in auditoriu. Acest eveniment va oferi posibilitatea Romaniei de a fi auzita in corul specialistilor ONE HEALTH din intreaga lume.

VEZI LISTA COMITETULUI DE ORGANIZARE: http://www.onehealth.ro/inter-regional-european-conference/#comitetul-de-organizare

Va stam la dispozitie cu informatii suplimentare, oricand!