ADCO aduce schimbarea automata a dimensiunii pe linia de productie a cartoanelor cu ajutorul actuatorilor

0
936

Atunci cand se trece de la o dimensiune la alta a cutiilor de carton, operatorul realizeaza o mare parte din aceasta sarcina prin simpla selectie de la un panou de comanda.

ConCENTRiX® Horizontal End Load Cartoner de la ADCO Manufacturing este un echipament notabil, printre altele, pentru ca permite trecerea de la o dimensiune la alta a cartonului prelucrat, in mod automatizat. Un rol-cheie in acest proces de automatizare este jucat de dispozitivele compacte de actionare AG05 de inalta performanta, pentru pozitionarea automata, care sunt realizate de catre Siko. In functie de modelul specific de ambalaj, se pot folosi 11 sau 12 astfel de elemente de actionare. Fiecare are propriul motor de curent continuu fara perii, cutie de viteze, si controler.

Gratie capacitatilor de manipulare ale echipamentului de producere a ambalajelor de carton dotate cu un cotroller Rockwell PLC, toti parametrii ambalajului, pentru fiecare tip de ambalaj sunt stocati automatizat. Deci, atunci cand este necesara schimbarii dimensiunilor ambalajului, operatorul, pur si simplu nu are de facut nimic altceva, decat sa aleaga de la panoul de control dimensiunea dorita a noului ambalaj dintr-un meniu prestabilit de optiuni. Elementele de actionare Siko primesc apoi toate valorile tinta necesare, astfel incat acestea se pot repozitiona in mod automat.

Unele proceduri – de exemplu, repozitionarea adezivului topit ce trebuie aplicat – sunt inca efectuate manual. Dar repozitionarea automata economiseste o multime de timp, comparativ cu un operator care trebui sa efectueze toate aceste sarcini manual. De asemenea, posibilitatea aparitiei unor erori umane este mult redusa.

Printre parametrii ce sunt repozitionati automat pe echipamentul de producere a ambalajelor de la ADCO sunt ceea ce Scott Reed, de la firma producatoare, le denumeste ca fiind “sinele de ghidaj.” Acestea joaca un rol important in procesul de productie al ambalajului, asigurand un traseu precis al semifabricatului de carton, care astfel este configurat frumos si pastrat in timp ce trece prin masina.

Noul echipament poate face toate operatiunile de modificare a dimensiunilor ambalajelor, intr-un timp chiar si cu 80% mai redus, comparativ cu realizarea respectivelor proceduri in mod traditional,” arata Reed. Este necesara doar o simpla apasare pe un buton.