Agave va utiliza sticle pe baza de plante, cu 30% ”mai dulci”

0
957

Wholesome Sweeteners Inc. este prima companie ce a trecut de la utilizarea sticlelor standard PET la o sticla pe baza de plante produsa dintr-o materie prima ce contine in proportie de 30% trestie de zahar.

Wholesome!, un furnizor american de indulcitori organici ce nu contin organisme modificate genetic, respectiv zahar, agave, miere, melasa si stevia, spune ca principiul dupa care compania se ghideaza este acela ca “viata este mai dulce atunci cand pui toata inima in tot ceea ce faci.” Aceasta filozofie, reflectata de forma de inima a “m”-ului in logo-ul Wholesome!, este aplicabila nu numai produselor sale, dar, de asemenea, si ambalajului sau, declara reprezentantii companiei. “Vrem sa reducem la minimum amprenta noastra pe planeta ori de cate ori este posibil, iar aceasta dorinta se extinde si la ambalajele noastre”, spune Lola Soyebo Harris, noul manager de dezvoltare a produselor, la Wholesome. “Suntem mereu in cautarea de modalitati de a ne asigura ca folosim optiunile de ambalare cele mai durabile pentru produsele noastre. Fiind in permanenta constienti de tendintele industriei si urmarind inovatiile din domeniul ambalarii ramanem fideli angajamentului nostru de sustenabilitate “.

Pana de curand, compania a folosit o sticla PET reciclabila, pentru linia sa de produse Wholesome! Organic Blue Agave. Dar, cand s-a ivit ocazia de a trece la o sticla cu o compozitie pe baza de plante, Wholesome! a investigat viabilitatea utilizarii respectivului ambalaj. “Ne-am dorit sa ne asiguram ca tehnologia utilizata are un istoric dovedit, si a fost la fel de important ca rasina utilizata ca materie prima pentru producerea ambalajului, derivata din etanol, provine dintr-o resursa de incredere, pe baza de plante, cum ar fi trestia de zahar”, spune Soyebo Harris.

In martie 2016, Wholesome! a introdus noua ”sticla verde”, o sticla de tip PET, fabricata in proportie de 30% din substante obtinute din trestia de zahar, in trei dimensiuni de 11,75-, 23,5-, si 44-oz. Ca si in cazul sticlei anterioare, ambalajul este 100% reciclabil – prioritate de top pentru Wholesome!, conform celor mentionate de Soyebo Harris. Berlin Packaging furnizeaza sticla cu capac de polipropilena cu diametrul de 38-400 mm.

Tara Wolff, consultant la Berlin Packaging declara ca, “Alegerea unei rasini pe baza de plante reduce costul legat de utilizarea petrolului, materie prima folosita pentru a face sticlele PET traditionale, reduce emisiile de dioxid de carbon in timpul productiei ambalajului, si utilizeaza o resursa regenerabila.
Wholesome! este printre primele companii de o asemenea dimensiune care decide sa utilizeze aceasta tehnologie, si nu este doar o potrivire ideala cu viziunea lor generala si valorile lor corporative, dar este, de asemenea, un mare exemplu pentru alte companii cu privire la impactul lor asupra planetei. ”
Soyebo Harris declara ca, in prezent, Wholesome! Lucreaza impreuna cu furnizorul sau de rasina pentru a intelege mai bine intregul impact al sticlei asupra mediului. In ceea ce priveste costul, aceasta arata ca este comparabil cu cel al sticlei PET folosite anterior.
Wholesome! Organic Blue Agave in noua ”sticla verde” va fi lansata in magazinele din SUA, in vara acestui an.