MIEPO si-a propus sa atraga anual cate cinci proiecte investitionale noi

0

Organizatia de Atragere a Investitiilor si Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO) si-a propus sa aduca in tara anual minimum 5 proiecte investitionale, care sa genereze peste o mie de locuri noi de munca.

Obiectivul este stipulat in noul Plan Strategic de Dezvoltare (PSD) pentru anii 2016 – 2020, aprobat astazi de Consiliului de Coordonare al MIEPO. Pentru realizarea acestui scop, ”institutia va pune accentul pe conectarea companiilor nationale in lanturile valorice internationale, promovarea unui rol proactiv in implementarea politicilor guvernamentale pe toate dimensiunile, dezvoltarea noilor parteneriate atit cu companiile multinationale prezente deja pe piata Republicii Moldova, cit si cu altele noi, care activeaza in regiune sau pe pietele UE, CSI si SUA, a mentionat Vitalie Zaharia, directorul MIEPO.

PSD definitiveaza ca sectoarele prioritare de activitate ale MIEPO vor fi agricultura si industria alimentara, industria de fabricare a produselor textile, tehnologia informatiei si comunicatiilor.

Prezent la sedinta, viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Octavian Calmic, a subliniat ca noul Plan Strategic de Dezvoltare al MIEPO este unul ambitios, care necesita noi abordari. ”Pe tot parcursul existentei sale, MIEPO s-a axat mai mult pe realizarea unor proiecte de export. Acum, cerem ca institutia sa puna un accent mai mare pe atragerea investitiilor, deoarece dezvoltarea unor productii moderne, la standardele europene in interior, va facilita nu doar revigorarea diferitor sectoare ale economiei nationale, dar si a exporturilor”, a spus ministrul.