Ambalaj aseptic obținut 100% din materiale regenerabile

0
239

SIG pretinde că a dezvoltat primul ambalaj de carton aseptic din lume, obținut din materiale 100% regenerabile pe bază de plante, transmite publicația Food Navigator.

Un purtător de cuvânt al SIG a declarat pentru DairyReporter că noul ambalaj obținut din materiale 100% regenerabile pe bază de plante include în sintagma „100% pe bază de plante” și polimerii utilizați pentru laminarea cartonului, care provin din surse de lemn regenerabile din Europa certificate în conformitate cu ISCC PLUS (International Sustainability & Carbon Certification) sau CMS 71 (TÜV SÜD Standard de certificare), prin intermediul unui sistem de echilibrare a masei. Aceasta înseamnă că pentru polimerii utilizați în SIGNATURE PACK, o cantitate echivalentă de materii prime pe bază de plante este utilizată la fabricarea polimerilor.

Markus Boehm, directorul de piață al SIG Combibloc, a declarat că vânzările de bunuri de consum ale unor branduri cu un angajament demonstrat în domeniul sustenabilității cresc mult mai puternic, decât cele fără un astfel de angajament.

„Acești factori au fost punctele focale pentru dezvoltarea ambalajului SIGNATURE PACK. Aceasta este o etapă importantă în crearea ambalajului aseptic de carton.”

Ambalajul SIGNATURE PACK duce la înlocuirea materialelor convenționale din combustibili fosili cu materiale polimerice certificate și durabile.

Boehm spune că firma dorește să  ofere cele mai durabile soluții de ambalare disponibile în piață.

„SIGNATUREPACK este un pas logic pentru înlocuirea materialelor bazate pe combustibili fosili cu cele regenerabile pe bază de plante”, a spus el. „Putem oferi clienților noștri și consumatorilor mondiali această soluție mai durabilă și inovatoare, care să fie prietenoasă cu mediul înconjurător.”