Automatizarea – mijloc eficient pentru reducerea contaminarii

0
1067
Cryovac®7
cris-tim, piept de pui, specialitate, preparate din carne

Manipularea produsului finit inainte de ambalare prezinta numeroase riscuri: contaminare si incrucisare de flux; manipulare defectuoasa a ambalajelor si utilizarea ineficienta a acestora etc. au aratat reprezentantii Sealed Air Romania, in cadrul prezentarii tinute la Expo Conferinta RO.aliment, care s-a desfasurat pe 15-16 iunie 2016, la Hotel Sport, din Poiana Brasov, prezentare ce oferea si solutii pentru aceasta problema.

INCARCATOARELE AUTOMATE au rolul de a reduce gradul de manipulare al produselor inainte de procesul de ambalare si o gestionare eficienta a materialelor de ambalat (stoc, cost etc).

Cryovac®Cryovac® Ulma FLOW-VAC® 35/45/55 este un incarcator automat perfect integrabil in orice flux de ambalare existent in fabrica clientului. Poate fi utilizat cu succes pentru toata gama de alimente perisabile care necesita ambalare in vacuum: carne proaspata si procesata, precum si branzeturi. Cryovac® Ulma FLOW-VAC® 35/45/55 are o productivitate de pana la 40 de pachete pe minut. Incarcatorul automat poate fi utilizat cu succes atat pentru branzeturi si produse calibrate cat si pentru carne procesata si proaspata.

Cryovac®3Incarcatoarele Cryovac® ULMA FLOWVAC35/45/55® sunt masini de producere pungi termocontractibile bazate pe tehnologia masinilor HFFS si se preteaza pentru ambalarea produselor proaspete de porc/miel/vita/pui ca si pentru ambalarea produselor procesate si afumate, branza. Produsul se aseaza pe o banda de alimentare, apoi este transportat in unitatea de ambalare in interiorul foliei/filmului, apoi ajunge in interiorul cutiei de formare, unde se formeaza doua lipiri ermetice, una longitudinala si una transversala. Amandoua sistemele de lipire sunt proiectate sa produca cea mai buna lipire posibila.

Cryovac®9Masina ajusteaza lungimea pachetului in functie de lungimea produsului. Produsul nu va ajunge niciodata in contact cu suprafetele de lipire, ceeea ce asigura o foarte buna calitate a lipirii si previne contaminarea produsului. Tot excesul de material de la lipirea longitudinala este indepartat de pe pachet cu ajutorul unui sistem de evacuare resturi.

Platforma electronica a incarcatoarelor FLOWVAC35/45/55® este bazata pe suprvegherea de catre un calculator(PC) iar ca optiune se poate instala un modem pentru legatura prin internet. Incarcatoarele FLOWVAC35/45/55® au fost proiectate pentru a putea schimba usor rolele de folie/film.

Proiectate pentru sectorul alimentar si construite din otel inoxidabil, incarcatoarele FLOWVAC35/45/55® asigura conditii de igiena maxima si pot fi folosite in toate sectoarele din industria alimentara.

Cryovac®6Un alt echipament ce face parte din oferta Sealed Air Corporation este Cryovac®  BL75, un incarcator automat de mare viteza care utilizeaza pungi termocontractibile. Acest utilaj este potrivit pentru produse egalizate si are o productivitate de pana la 45 de pachete pe minut. Cryovac®  BL75 este recomandat la ambalarea branzeturilor.

Cryovac®5Sealed Air Corporation a prezentat la Expo Conferinta RO.aliment si echipamentul Cryovac®   ROBOLOADER, care este un robot incarcator automat de mare precizie, ce lucreaza simultan cu 2 pana la 6 dimensiuni diferite de pungi termocontractibile realizand o viteza de ambalare de pana la 23 de pachete pe minut. Echipamentul este recomandat la ambalarea carnii proaspete si a branzeturilor si este foarte util mai ales in cazul ambalarii unor produse grele, de mari dimensiuni, unde si pericolul ca produsul sa fie contaminat in timpul ambalarii este mai mare.