Carlsberg si-a prezentat prototipurile de sticle de bere din „hartie”

0
135
Carlsberg

Carlsberg a dezvaluit doua prototipuri de sticle de bere fabricate din fibre de lemn si captusite cu bariere polimerice.

Producatorul de bere a declarat ca prototipurile sunt primele “sticle de hartie” in care se va imbutelia bere. Noua “sticla” foloseste ca “bariera” o folie subtire de polimer PET reciclat, iar cealalta o bariera bazata in proportie de 100% pe un polimer PEF. Prototipurile vor fi folosite pentru a testa noua tehnologie, deoarece Carlsberg cauta o solutie pentru a-si atinge ambitia de a avea un recipient de imbuteliere a berii 100% bio, fara polimeri.

“Continuam sa inovam pe toate formatele noastre de ambalare si suntem multumiti de progresele pe care le-am obtinut pana acum cu Green Fibre Bottle”, a declarat Myriam Shingleton, vicepresedinte de dezvoltare al grupului Carlsberg.

“Cu toate ca nu suntem inca acolo, cele doua prototipuri sunt un pas important spre realizarea tintei noastre finale de a aduce aceasta descoperire pe piata. Inovatia necesita timp si vom continua sa colaboram cu experti de varf pentru a depasi provocarile tehnice ramase, la fel cum am procedat cu pachetul nostru Snap pentru reducerea utilizarii plasticului.”

bere_ceai, artizanale, alcooliceCarlsberg a dat startul proiectului de a dezvolta o sticla fabricata din fibre de lemn din surse de aprovizionare durabila in 2015, alaturi de compania EcoXpac producatoare de sticle de hartie, firma de ambalare BillerudKorsnäs si cercetatorii de la Universitatea Tehnica Daneza. Aceste eforturi combinate au dus la aparitia companiei Paboco, care fabrica sticle de hartie – o asociere comuna intre BillerudKorsnäs si producatorul de sticle Alpla.

Carlsberg a declarat ca acum i se vor alatura Compania Coca-Cola, Compania Absolut. Calsberg a declarat ca exista posibilitatea de a crea o “comunitate pentru sticlele de hartie” lansata de Paboco.

Shingleton a continuat:

“Colaborarea cu partenerii nostri, din 2015, la Green Fiber Bottle ilustreaza ca acest tip de inovatie se poate intampla atunci cand lucram impreuna. Suntem incantati de faptul ca alte companii cu gandire similara ni s-au alaturat acum ca parte a comunitatii pentru sticle de hartie Paboco. Parteneriate precum acestea, care sunt unite de dorinta de a crea inovatii durabile, sunt cel mai bun mod de a produce schimbari reale. Ne-a determinat sa avem o abordare continua de a imbunatati, de a crea solutii de ambalare mai durabile care sa ajute oamenii sa duca vieti mai durabile. Uneori, aceasta inseamna regandirea completa a lucrurilor – impingerea granitelor tehnologiilor existente si depasirea provocarilor tehnice pe masura ce se prezinta.”

Anul trecut, Carlsberg a lansat Snap Pack, o tehnologie care lipeste dozele de bere si reduce cantitatea de plastic folosita in mai multe ambalaje traditionale de bere cu pana la 76%.