Coca-Cola Enterprises numeste CHEP “Cel mai bun furnizor pe responsabilitate corporativa si sustenabilitate – 2015”

Parteneriat pentru crestere sustenabila, inovatie si reducere a emisiilor de CO2

0
1262

CHEP, furnizor de solutii de reutilizare prin inchiriere a paletilor, a fost desemnat castigator al premiului Corporate Responsibility and Sustainability Supplier Award 2015 oferit de Coca-Cola Enterprises pentru activitatea companiei in directia dezvoltarii de lanturi logistice inovative si sustenabile.

Coca-Cola Enterprises (CCE) a evidentiat realizarile CHEP in zona de sustenabilitate precum si obtinerea nivelului Gold in 2015, maxim in sistemul de analiza EcoVadis, cea mai prestigioasa agentie europeana de evaluare a furnizorilor de servicii. EcoVadis examineaza anual 20.000 de furnizori din 150 de sectoare economice, in peste 100 de tari, pe care ii clasifica dupa 21 de criterii legate de mediu, practici corecte de munca, practici etice in afaceri si la nivelul lanturilor de distributie.

David Cowell, Vicepresedinte Achizitii, Coca-Cola Enterprises a declarat:

CHEP este deschizator de drumuri in sustenabilitate si continua sa provoace limitele inovatiei in lanturile logistice moderne. CCE si CHEP au creat impreuna un produs inovativ care ne sporeste eficienta, sub forma unei platforme mobile, o varianta pe rotile a sfertului de palet din plastic.

CCE participa, totodata, la programul Transport Colaborativ organizat de CHEP, prin care clientii si partenerii furnizorului logistic coopereaza pentru a se asigura ca niciun camion nu se intoarce gol in urma unei livrari. Dupa ce marfa este descarcata la un partener din lantul logistic, paletii goi sunt incarcati in camion sau acesta parcurge un drum scurt pentru a prelua paleti verificati calitativ de la cel mai apropiat punct de lucru CHEP si a-i transporta catre alt client.

CHEP_CocaColaAcest proces circular elimina transporturile cu incarcatura incompleta si reduce costurile de transport. In ultimele 12 luni, prin programul de transport colaborativ, s-a redus traficul de pe soselele Europei cu 3 milioane de kilometri, ceea ce a redus emisiile de dioxid de carbon cu 2,9 tone, echivalentul emisiilor generate de consumul anual de electricitate al 397 de gospodarii – totodata fiind generate economii pentru clientii CHEP.

Michael Pooley, Presedinte CHEP Europa, a declarat:

Ne onoreaza faptul ca am fost desemnati cel mai bun furnizor Coca-Cola Enterprises pe zona de responsabilitate corporativa si sustenabilitate. E o realizare deosebita, datorata unei colaborari sustenabile continue si initiativelor incheiate sau aflate inca in derulare, in Europa. Premiul demonstreaza ce rezultate pot fi obtinute atunci cand se lucreaza in stransa colaborare. Cand primim de la clientii nostri o astfel de recunoastere, este o confirmare ca mergem in directia buna.

Coca-Cola Enterprises este al treilea cel mai mare imbuteliator Coca-Cola la nivel mondial, care produce, vinde si distribuie produse Coca-Cola in opt tari europene: Olanda, Belgia, Franta, Regatul Unit al Marii Britanii, Luxemburg, Monaco, Norvegia si Suedia.

Despre Coca-Cola Enterprises, Ltd.

Coca-Cola Enterprises Ltd. (CCE) este imbuteliator exclusiv Coca-Cola pentru Belgia, Franta continentala, Regatul Unit al Marii Britanii, Luxemburg, Monaco, Olanda, Norvegia si Suedia. Brandurile produse de CCE includ Coca-Cola, Diet Coke, Coke Zero, Sprite, Fanta, Capri-Sun, Dr. Pepper, Chaudfontaine, Schweppes, Monster si Relentless. Strategia de achizitii a companiei depinde de procese care sustin deciziile sustenabile. Compania colaboreaza cu furnizorii sai pentru a le sprijini performantele in zona de sustenabilitate si pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon.

Despre CHEP

CHEP_LogoCHEP este lider global in furnizarea de solutii logistice pentru sectoarele bunurilor de larg consum, produse proaspete, bauturi, manufactura si retail in peste 60 de tari. CHEP ofera o gama larga de platforme logistice si operationale, precum si servicii de suport create pentru a creste performanta si a minimiza riscul, imbunatatind sustenabilitatea la nivelul mediului inconjurator. Prin cei 12.000 de angajati si cele aproximativ 300 de milioane de paleti si containere, CHEP ofera valoare exceptionala si acoperire eficienta celor peste 500.000 de puncte de livrare, printre care se afla branduri globale ca Procter & Gamble, Sysco si Nestlé. CHEP face parte din Grupul Brambles, operatorul unui portofoliu care include IFCO, cel mai important furnizor de containere reutilizabile din plastic pentru industria globala de alimente proaspete si furnizori de containere speciale pentru sectoarele auto, aerospatial si sectorul de petrol si gaze. Pentru mai multe informatii despre Grupul Brambles, vizitati www.brambles.com.