Coveris și Valio au făcut echipă pentru dezvoltarea unui nou ambalaj

0
223

Compania de fabricare a ambalajelor Coveris și firma finlandeză de lactate Valio și-au unit forțele pentru a dezvolta un ambalaj obținut prin termoformatare în matriță ( thermoformed in-mold labeled – TIML).

Coveris a inițiat dezvoltarea acestui nou ambalaj în urmă cu mai mult de trei ani, Valio aderând la proiect mai târziu. Noul ambalaj se remarcă prin faptul că pereții acestuia pot fi acoperiți integral cu ilustrații, până la bordura de etanșare, fiind posibile orice combinații de poziționare a etichetei pentru acest tip de container. Aceste ilustrații pot include și fotografii realistice. Coveris spune ca tehnologia introduce mai multe beneficii pentru producția de ambalaje în viitor, cum ar fi o scădere de până la în greutate, cu ajutorul unor foi spongioase, cu mai multe straturi ușoare, cum ar fi NEOCELL sau NEOCELL+ cu gaz injectat între straturile din mijloc sau cu alte materiale de umplutură opționale.

Se obține, de asemenea, un nivel scăzut al deșeurilor și sunt necesare temperaturi operaționale mai mici atunci când se aplică etichetele în matriță, obținându-se o amprentă de carbon îmbunătățită, spune compania. Totodată, sunt disponibile spre aplicare diverse tipuri de etichete, inclusiv PP, PS, hârtie aplicată prin lipire la cald, hârtie reciclabilă etc..

Coveris spune ca tehnologia TIML asigură un design mai reușit, o barieră împotriva oxigenului mai eficientă, care mărește durata de depozitare și o bariere UV 100%, care permite păstrarea proprietăților organoleptice ale produselor bogate în grăsimi.