Producatorul de ambalaje pentru produse alimentare World Centric a dezvoltat pentru livrarea la domiciliu o cutie de pizza compostabila, obtinuta in proportie de 100% din plante.

Numita PizzaRound, noua cutie reduce reziduurile de ambalaje, precum si grasimea si murdaria care pot aparea in cutiile traditionale de pizza din carton. World Centric a mai spus ca noua cutie sprijina eforturile restaurantelor de a minimiza impactul asupra mediului, deoarece este realizata in proportie de 80% din trestie de zahar si de 20% din bambus.

PizzaRound dispune si de o serie de canale incorporate de colectare a grasimii, precum si de niste margini ridicate, despre care se spune ca mentin prospetimea pizzei. Cutia poate fi introdusa intr-un cuptor pentru reincalzirea produselor si are un capac detasabil care poate fi folosit pe post de farfurie.

Vicepresedintele de vanzari al World Centric, Mark Stephany, a declarat:

“Accentul nostru in ultimii 14 ani a fost acela de a ajuta industria alimentara sa reduca deseurile si sa imbunatateasca administrarea resurselor. Noua noastra PizzaRound nu numai ca vine in continuarea acestei initiative, dar ofera si o serie de inovatii functionale care fac posibila livrarea unei pizza de calitate, de la cuptor la casa clientului.”

Glenn Cybulski, care a fost consultat pentru World Centric cu privire la designul PizzaRound si a testat performanta sa, a declarat:

“PizzaRound este viitorul cutiilor de pizza. Pizzele pot fi acum mai fierbinti la livrare, mai proaspete si fara acel gust de carton care se transfera adesea produsului, in cazul utilizarii cutiilor de carton.”

Noua cutie extinde linia World Centric de farfurii, ustensile, cesti si alte produse de uz alimentar compostabile, obtinute din plante, disponibile, in prezent in SUA si Canada.