DS Smith cumpără companiile românești Ecopack și Ecopaper

0
35

Compania britanică din domeniul ambalajelor, DS Smith, a anunțat că va achiziționa companiile românești Ecopack și Ecopaper pentru 208 milioane de euro, relatează Food Bev.

Motivele care au determinat orientarea firmei britanice spre cele două achiziți constau în faptul că DS Smith își propune să servească clienții din această „regiune ce înregistrează un ritm rapid de creștere” și să aibă o prezență mai extinsă în Europa de Est.

Ecopack și Ecopaper sunt considerate a deține active de înaltă calitate, precum și o mașină nouă de hârtie construită în acest an, specializată în fabricarea de hârtie ușoară, despre care DS Smith a susținut că este foarte potrivită pentru a sprijini soluțiile sale de ambalare.

DS Smith a menționat că ambele companii sunt „complementare pentru deservirea bazei noastre de clienți, precum și din punctul de vedere al activelor, oferind o oportunitate excelentă de creștere economică și de sinergii semnificative în ceea ce privește costurile”.

Miles Roberts, directorul executiv al DS Smith, a declarat: „Continuăm să creștem foarte puternic în Europa de Est. Această achiziție interesantă va extinde poziția și capacitatea noastră, oferind o platformă importantă pentru dezvoltarea continuă a programului nostru de ambalare inovatoare în regiune.”

DS Smith furnizează ambalaje din carton ondulat și din plastic, și operează în 37 de țări, dispunând de aproximativ 27.000 de angajați.