Echipament cu un randament de 1600 de capsule de frișcă pe minut

Instrumentele de prindere au fost adaptate special la forma capsulelor, prin utilizarea imprimării 3D.

0
77

Schubert Packaging Systems a dezvoltat un sistem automat de stivuire pentru unul dintre cei mai mari producători europeni de capsule pentru frișcă (pentru cafea), informează Process Alimentaire.

Echipamentul face posibilă optimizarea spațiului din interiorul cutiei de carton, comparativ cu sistemul anterior care constă în turnarea capsulelor în vrac în cutiile de carton. Producătorul german folosește noul sistem TLM, compus din șapte module echipate cu cinci roboți F2 și F4 și două linii Transmodul.

Această optimizare este însoțită de o reducere semnificativă a costurilor de transport (35% mai multe cutii pe paleți) și de depozitare pentru clientul căruia i-a fost instalată linia. Cantitatea de carton a fost de asemenea redusă cu 17%.

Mai departe, un alt dispozitiv de prindere preia 20 sau 40 capsule/porții la un moment dat pentru a le plasa într-un strat, în cutii. Acest sistem gestionează 15 dimensiuni diferite de carton și le umple cu 1600 de capsule pe minut. Unul dintre module asigură, de asemenea, formarea cutiilor într-o manieră sincronă, pornind de la plăcile plate de carton, în timp ce ultimul închide cutiile după umplere și le transmite în perechi la controlul de cântărire. Dacă greutatea este corectă, cutiile sunt transportate mai departe.