Tehnologii care arată parcursul produselor de la fermă la furculiță

0
153

Un grup de crescători de animale din statul american Arkansas au adoptat o tehnologie care le va spune clienților de unde provine mâncarea pe care o servesc, informează Global Meat News.

Având sprijinul companiei Heifer USA, un grup de fermieri de la Grass Roots sunt primii producători din SUA care folosesc tehnologia blockchain pentru a urmări parcursul produselor de la fermă la furculiță. Scopul inițiativei este de a oferi clienților mai multă încredere în produsele alimentare care provin de la fermele lor. Consumatorii americani arată un interes tot mai mare pentru a înțelege mai bine ceea ce mănâncă, a spus Cody Hopkins, directorul general al Grass Roots și membru fondator.

„Potrivit studiului Label Insight 2016, 83% dintre consumatori doresc mai multe informații despre ceea conțin alimentele lor. Când am aflat despre această tehnologie, m-am gândit că ea este soluția. Este modalitatea perfectă pentru ca Grass Roots să ofere oamenilor o transparență totală. [Compania de tehnologie] Provenance a dezvoltat o platformă care oferă câmpul optim de acțiune pentru fermierii mici și furnizează informații direct în mâinile consumatorilor.”

Clienții vor putea obține o perspectivă asupra locului de proveniență a alimentelor prin scanarea codurilor QR de pe produsele Grass Roots. Acestea vor furniza informații despre lanțul de aprovizionare, de la fermier până la măcelar și le va spune consumatorilor unde provine carnea.

„Fermierii noștri sunt inovativi, căutând mereu modalități de a încorpora cea mai recentă tehnologie și, în cele din urmă de a crea o valoare reală pentru consumator”, a comentat Pierre Ferrari, președinte al consiliului consultativ Heifer USA.

Parteneriatul cu Provenance și Golden Gate Meat Company este un alt exemplu al modului în care ei sunt proactivi dorindu-și ca clienții să știe de unde provin alimentele pe care le consumă. Este doar o chestiune de timp pentru ca acest lucru să devină cea mai bună practică în întreaga industrie.

Prima testare a noii tehnologii a fost realizată de compania Golden Gate Meat Company, furnizor de produse Grass Roots, miercuri, 2 august.