Imprimare direct pe sticle PET, la un randament de 36.000 de sticle/oră

0
194

Imprimarea directă este primul proces industrial pentru imprimarea digitală cu LED-uri a sticlelor PET, cu migrație redusă de cerneluri și cu întărire UV.

A fost nevoie de 10 ani de eforturi de cercetare ai celor de la NHS Systems, filiala KHS, și contribuția mai multor parteneri apropiați de lumea tipăririi digitale. 150 de cereri de brevet au fost depuse pe parcursul întregului proces de dezvoltare.

Imagini diferite imprimate la o viteză de 36.000 de sticle/oră

Platforma software de imprimare directă conectează o imprimantă pentru etichete cu o imprimantă industrială ce tipărește direct pe PET, instalată la locul de producție. Echipamentul KHS pentru imprimare directă este capabil să imprime imagini on-line de înaltă calitate pe fiecare tip de PET la viteze de 12.000, 24.000 sau 36.000 de sticle pe oră. Platforma tehnologiei de imprimare directă permite companiilor de băuturi să schimbe și să-și individualizeze desenele de pe sticle în câteva minute. Și, în plus, nu sunt folosite etichete, obținându-se flexibilitate și amprenta de carbon redusă.

Berea belgiană Martens a experimentat deja această tehnologie la lansarea sticlelor sale Dagschotel, care conțineau personaje dintr-un serial TV flamand. Cu o aplicație smartphone, consumatorii pot lumina desenul imprimat digital, de pe sticlă, bucurându-se de o serie de efecte speciale. Este chiar posibilă ”interacțiunea” de la o sticlă la alta.

Potrivit KHS, alți câțiva operatori din domeniul producției de băuturi intenționează să adopte imprimarea directă pe sticlele PET.