Soluții eficiente de automatizare pentru industria de panificație

Trei inovații ilustrează avansul revoluției digitale în brutărie.

0
324

FRITSCH a dezvoltat o serie de sisteme de control a producției pentru o mai bună eficientizare a acesteia.

Pornind de la linia sa de fabricare a produselor de patiserie Easyline, specialiștii au dotat banda transportoare cu un codificator rotativ, asigurându-se o mai mare precizie a transportului regulat al aluatului, ceea ce oferă o mai mare precizie a tăierii și o cantitate mai mică de aluat pierdut în procesul de producție. Pe echipament, pot fi înregistrate 100 de programe, fie în unitatea de comandă, fie într-un stick USB de memorie, de exemplu.

La rândul său, RONDO evidențiază conceptul său de control – RCC (concept de control Rondo), respectiv un control al liniei de fabricație mai simplu și mai intuitiv. Datele importante, producția și curățarea sunt afișate pe ecran.

„Producătorul poate lucra mai eficient și poate evita erorile de manipulare deoarece simbolurile sunt mari, clare și uniforme”, spune producătorul care și-a reproiectat liniile de dimensiuni medii.

Noua generație de mașini Starline, Smartline, Curl & More și MLC beneficiază astfel de un sistem de control dezvoltat de Siemens, asociat unui motor Nord, mai eficient din punct de vedere energetic.

Economisirea energiei și performanța liniei

În parteneriat cu SIEMENS, MECATHERM a lucrat la îmbunătățirea conectivității cuptoarelor sale. Un aparat cu infraroșii calculează temperatura produselor realizate. Ecranele mai mari permit ualizarea consumurilor pe linia de producție și rezultatele calculelor de performanță. Sistemul oferă, de asemenea, asistență la instruire a operatorilor, cu trei scenarii posibile: o schimbare de rețetă, o schimbare a timpului de gătire sau apariția unui blocaj pe linia de producție. Acest lucru face posibilă testarea la „rece” a consecințelor acestor situații pentru a le detecta mai bine și pentru a acționa mai eficient dacă este necesar. Echipamentul poate fi conectat cu serviciul post-vânzare.

„Scopul final este acela al conectării soluției noastre la MES sau ERP ale clientului”, adaugă Ophélie Caron, manager de proiect de comunicare și dezvoltare.

Producătorul îmbunătățește, de asemenea, conectivitatea echipamentului său auxiliar. Transportoarele Start and Stop, dotate cu senzori, stau mărturie în acest sens: oprirea lor este condiționată de detectarea unei lipse de produse sau de începutul unei faze de acumulare programate.