Investitie de 80 de milioane de euro pentru solutii alternative la plastic

0
108

Tetra Pak, liderul mondial in solutii de procesare si ambalare a produselor alimentare, a anuntat un program de investitii in valoare de 80 de milioane de euro, pentru a dezvolta solutii alternative la plastic pana in 2021.

Investitia vizeaza dezvoltarea productiei de paie de hartie, capace nedetasabile si a altor solutii care inlocuiesc ambalajul de plastic obtinut pe baza de combustibili fosili, arata raportul de sustenabilitate a companiei pe 2019.

Pentru a-si atinge obiectivul de reducere a emisiilor de carbon, Tetra Pak „a economisit” echivalentul a 10 milioane de tone de dioxid de carbon din 2010 si pana in prezent.

Gigantul are o serie de parteneriate, cu scopul de a accelera reciclarea la nivel global a ambalajelor de carton pentru bauturi.

Incepand din 2012, compania a investit 20 de milioane de euro pentru a sprijini infrastructura de colectare si reciclare. Mai mult, a creat 45 de posturi noi in cadrul companiei pentru a sprijini reciclarea ambalajelor de carton la nivel global.


Despre Tetra Pak
Tetra Pak este o companie multinationala cu sediul in Suedia si este lider mondial in solutii de procesare si ambalare a alimentelor. Compania are aproximativ 25.000 de angajati in peste 85 de tari, iar produsele sale ajung la consumatori din peste 160 de tari.

Cea mai noua investitie, o unitate de productie a cartoanelor aseptice in Vietnam, a cumulat 120 de milioane de euro, fiind a opta fabrica Tetra Pak din regiunea Asia Pacific.