Primul ambalaj de hartie reciclabil pentru batoanele alimentare (snack bars)

0
165

O descoperire tehnica in domeniul ambalajelor de cofetarie va face ca gama de gustari “YES!” de la Nestlé sa fie invelita in hartie reciclabila pentru prima data.

Nestlé pretinde ca este “prima companie din lume” producatoare de ambalaje reciclabile de cofetarie, dupa ce specialistii britanici de la centrul de cercetare si dezvoltare din York, au descoperit o modalitate de a utiliza un invelis de hartie reciclabil intr-o linie de ambalare la rece, de mare viteza.

Noua gama de batoane “YES!” pe baza de fructe si nuci este prima marca care utilizeaza noua tehnica revolutionara si va fi lansata din aceasta luna.

Nestlé a declarat ca reprezinta o premiera mondiala pentru un proces care, in trecut, era potrivit numai pentru filmele de plastic si laminate.

Stefano Agostini, CEO al Nestlé in Regatul Unit si Irlanda, a declarat:

“YES! reprezinta exact ceea ce tot mai multi oameni cer de la producatori precum Nestlé acum si pentru viitor. Anul trecut am introdus YES! ca o marca cu totul noua, utilizand ingrediente sanatoase si oferind o optiune mai sanatoasa de gustare a batoanelorde fructe si nuci.

Acum ne-am indreptat atentia asupra ambalajului, astfel incat ambalajul sa fie durabil si usor de reciclat. Este un pas important pe masura ce lucram pentru a face toate ambalajele noastre reciclabile sau reutilizabile pana in 2025.”

pahare_de_unică_folosință1“Impachetata cu atentie in hartie”
Batoanele YES! vor avea acum pe ambalaj mesajul “ambalate cu atentie in hartie”, pentru a reflecta munca depusa in adaptarea liniilor de productie pentru a manipula mai usor ambalajul nou in timpul procesului de fabricatie.

Jas Scott de Martinville, lider mondial in productia de produse de cofetarie pentru Nestlé, a declarat pentru Confectionery News ca pentru a obtine solutia de ambalare ”verde” s-a lucrat doar 10 luni de catre echipa de cercetatori din York.

“Aceasta lansare este rezultatul unei munci grele, la viteza maxima … este o realizare incredibila si una cu care suntem cu totii foarte mandri”, a spus ea.

Noul ambalaj este fabricat dintr-o hartie acoperita, care este reciclabila pe scara larga cu alte tipuri de hartie. Ambalajul in sine provine din surse durabile, certificate de Consiliul pentru administrarea padurilor (FSC) sau Programul pentru aprobarea certificarii forestiere.

Matinville a declarat ca inovatia a constituit un proiect important pentru centrul de cercetare si dezvoltare al companiei Nestlé din York si ca o mica echipa a lucrat independent si creativ pentru a se concentra asupra gasirii procesului necesar.

Nestlé a declarat ca provocarea pentru experti a fost gasirea unei modalitati de utilizare a hartiei pe linii de productie de mare viteza care au fost proiectate pentru ambalarea cu plastic sau laminate.

Noul ambalaj a trebuit apoi sa fie testat extensiv pentru a se asigura ca va tine batoanele YES! in stare perfecta in timpul productiei, transportului si depozitarii.

Descoperirea nu a sosit la timp pentru YES!, batonul fiind lansat anul trecut, dar produsul cu noul ambalaj reciclabil ar trebui sa fie disponibil in magazinele din Marea Britanie inca din aceasta saptamana, iar batonul este lansat si in Austria, Belgia, Republica Ceha, Franta, Germania, Irlanda, Luxemburg, Malta, Olanda , Portugalia, Slovacia, Spania, precum si Regatul Unit.