Macromex, bilantul primului semetru si planuri de viitor

0
30

Macromex, cea mai mare afacere romaneasca din sectorul de distributie, a inregistrat o cifra de afaceri cu 13% mai mare decat in aceeasi perioada a anului trecut, potrivit Ziarul Financiar, editia online.

 

Astfel, compania Macromex continua trendul crescator dupa ce, in 2018, cifra de afaceri a distribuitorului a ajuns la 762 milioane de lei (aproximativ 164 mil. euro).

„Aceasta crestere a fost determinata in special de o evolutie pozitiva a brandului propriu Edenia, care a depasit performanta anului trecut cu 24%, dar si a canalului HORECA, cu o evolutie de 22% versus anul trecut“, a spus Albert Davidoglu, Chief Operating Officer (COO) in cadrul Macro­mex.

Totodata, compania intentioneaza sa demareze, pana la finalul anului, investitia de 12,8 milioane de euro in centrul nou de distributie de langa Bucuresti. Macromex mai detine un centru de distributie in Campia Turzii, care a necesitat investitii de peste 17 milioane de euro si care a fost deschis in urma cu aproape cinci ani.

„Dobanzile pentru investitii sunt la costuri mici. Numarul de angajati din economie a atins aproape 5 milioane de persoane, cel mai mare nivel din ultimii 10 ani! Vedem si cateva riscuri legate de deficitul bugetar si cursul de schimb”, a punctat Albert Davidoglu.