Lidl lanseaza ”vanatoarea” de materiale plastice

0
130

Lidl anunta doua obiective ambitioase pentru reducerea deseurilor din ambalaje: reducerea cu 20% a plasticului din continutul ambalajelor proprii si oferirea de ambalaje reciclabile 100% pana in 2025.

„Deja suntem foarte activi in dezvoltarea durabila si in eco-comunitate; lansam zilnic actiuni concrete pentru a ajuta la reducerea amprentei noastre asupra mediului. Si acest lucru se intampla, de la depozit pana la magazin. De exemplu, folosim pungi de plastic reciclate 100%.”

Prin Proiectul Go Green! = Mettez-vous au vert ! fiecare magazin are un sistem selectiv de sortare pentru toate deseurile sale, precum si echipamente de compactare a cartonului pentru a reduce volumul transportat si a recupera deseurile. Acestea sunt returnate platformelor logistice. “Astfel, 150 000 de tone de carton si plastic au fost reciclate in 2017“, spune Lidl.

Emmanuel Solofrizzo, Manager logistic al Lidl France, afirma:

“Suntem constienti de impactul nostru asupra mediului. Depinde de noi, ca distribuitor, sa cream schimbari pentru a determina o noua dinamica. Reducerea deseurilor din plastic este un pas logic in abordarea noastra in materie de reciclabilitate si suntem convinsi ca este de datoria noastra sa oferim consumatorilor produse cu ambalaje reciclabile si cu un continut mai mic de material plastic “.

generice, LidlEkoPlaza, fara plastic.
Recent, initiativa unui alt distribuitor a dobandit o larga recunoastere. EkoPlaza a creat intr-unul din magazinele sale organice din Amsterdam, un raion ce cuprinde 700 de produse care nu sunt ambalate in plastic: acestea sunt ambalate in cutii de carton, din sticla, din metal sau in mase plastice biodegradabile si compostabile.

Un alt exemplu este retailerul britanic Marks & Spencer, care a anuntat ca 100% din ambalajele pentru brandul M & S vor fi complet reciclabile pana in 2022. Si acest lucru se va intampla in cele 50 de tari in care este prezenta marca. “Marks & Spencer se angajeaza sa devina cea mai durabila marca de vanzare cu amanuntul“, firma realizand 54% din cifra de afaceri in domeniul produselor alimentare.