Mintel arata principalele tendinte pentru 2016, in ambalare

0
726

O combinație între tehnologie și creșterea gradului de implicare a consumatorului va domina noile tendințe globale din domeniul ambalării pe parcursul anului viitor, potrivit Mintel.

Potrivit specialiștilor companiei globale de cercetare a pieței Mintel (cu sediul central la Londra și sucursale în Chicago, New York, Belfast, Shanghai, Tokyo și Sydney, n.ed.), principalele tendințe ale următoarei generații de tehnologii în domeniul ambalajelor, ce vor transforma industria în 2016, includ accentul pe evoluțiiile din domeniul digital, etichetarea clară și concisă și răspândirea tehnologiei NFC (Near Field Communications – o tehnologie wireless de transfer de date de la un dispozitiv la altul, cu condiția ca acestea două să nu fie mai departe de 10 cm unul de celălalt).

Această din urmă tehnologie este tot mai mult folosită pentru a încuraja consumatorii să afle cât mai multe date despre produs cu privire la originea lor și detalii din lanțul de aprovizionare, prin intermediul unor dispozitive mobile, se arată în cel mai recent raport al companiei, publicat în ultima săptămână a lunii decembrie.

ambalaje_reciclabile

David Luttenberger, director global la Mintel pentru domeniul ambalării, a declarat că: “Există mai multe căi paralele prin care mărcile îi pot determina pe consumatori să aibă o abordare mai personală a produselor, dar și așteptări ale consumatorilor pentru ambalaje care să le ofere astfel de experiențe.”

Principalele tendințe pentru 2016:

Etichetarea clară

Ambalaje unice pentru consumatori specific individualizați contabilizează 10% dintre ambalajele decorative la nivel mondial, potrivit raportului Mintel. Ca urmare a succesului campaniei de promovare a Coca-Cola -Share a Coke- care a permis consumatorilor să-și imprime numele lor pe sticlele în care se afla produsul, se prognozează că tiparul digital va lua cu asalt industria băuturilor răcoritoare. Aproximativ 25% dintre consumatori chinezi spun că ar fi încântați să plătească mai mult pentru ambalaje personalizate.

Curat și bun

Consumatorii cer mai multe informații despre produsul pe care îl cumpără, dar, de asemenea solicită ca ambalajele să conțină inforații mai puțin “confuze”. În Marea Britanie, 58% dintre consumatori verifică informațiile despre ingrediente în timp ce peste trei sferturi sunt îngrijorați cu privire la utilizarea conservanților artificiali. Privind înainte, trebuie spus că în viitor, ambalajul este necesar să asigure o comunicare clară, cu informații concise, dar suficient de ”angajante” pentru a atrage consumatorii.

Forme flexibile

ambalaje1

Aproximativ 32% dintre consumatori gândesc că ambalajele flexibile – cum ar fi pungile reutilizabile de cafea – sunt moderne, iar brandurile ar trebui să profite de acest lucru, spune Mintel.

Eco-ambalaje

Consumatorii doresc să vadă că deținătorii mărcilor fac ceea ce trebuie cu privire la sustenabilitatea mediului. Dificultatea pentru întreprinderi constă în faptul că clienții doresc ca ambalajele să fie mai ”prietenoase” cu mediul, dar, în general, nu doresc și să scotă din buzunar mai mulți bani pentru acest lucru. Cu toate acestea, în jur de 63% dintre consumatorii americani spun că ambalajele reutilizabile și/sau readaptabile folosirii lor în alte scopuri reprezintă un factor-cheie în decizia lor de a cumpăra un produs. Acest lucru ar putea fi o zonă valoroasă ce ar putea fi exploratată de întreprinderi.

Mobilitate

Până la sfârșitul anului 2015, interacțiunea cu dispozitivele mobile contabiliza 64% din fiecare dolar cheltuit în magazinele cu amănuntul din țările dezvoltate, se arată în raportul Mintel. Aceasta este o oportunitate uriașă pentru mărci pentru a utiliza tehnologia NFC în scopul de a oferi utilizatorilor posibilitatea de a obține informații înainte de cumpărarea produsului cu privire la parcursul produsului de-a lungul lanțului de aprovizionare.

Lucruri mici

Când un nou produs se lansează, aproximativ 50% dintre consumatorii preocupați de propria stare de sănătate spun că ar fi mai predispuși să cumpere produsul dacă acesta ar fi comercializat pentru încercare în ambalaje dimensionate să ofere o mică gustare consumatorului. Pentru companiile interesate să fie în pas cu cele mai noi tendințe, Mintel recomandă ca produsele să fie livrate în ambalaje de mărimea cerută de consumatori.