Mondelez elimină 46.300 de tone metrice de ambalaje

0
84

Mondelez International a anunțat că a eliminat 46.300 de tone metrice de ambalaje, ca parte a obiectivelor sale ambițioase de sustenabilitate, informează Packaging News.

Cea mai mare companie de gustări (snacksuri) din lume s-a angajat să elimine 65.000 de tone de ambalaje până în 2020. Într-o actualizare a efortului său de sustenabilitate, Mondelez a declarat că a redus de asemenea emisiile de CO2 din faza de prelucrare cu 7%, consumul de apă cu 18% în locațiile prioritare și că este în curs de implementare a strategiei sale de etichetare calorică pe partea din față a ambalajului, pentru a crește posibilitatea opțiunilor individuale de control al cantității de alimente ingerate.

Mondelez a declarat că a aplicat mai multe metode pentru a reduce cantitatea de ambalaj utilizată, cum ar fi reducerea cantităților de ambalaj pe mărcile emblemă.

Irene Rosenfeld, președinte și director executiv al companiei, a declarat: „Viitorul nostru este ancorat în ideea de a ajuta oamenii să ia gustări într-un mod echilibrat și să se bucure de viață cu produse care sunt furnizate în condiții de siguranță și durabile. De aceea, ne concentrăm eforturile asupra schimbării pozitive a oamenilor și a planetei în timp ce stimulîm creșterea afacerilor. Sunt mândră de progresele noastre în ansamblu și mai ales de gustările pentru întreținerea sănătății, unde am reușit să atingem multe dintre obiectivele noastre înainte de termen. Pornind de pe această bază, vom continua să oferim autenticitate, integritate și transparență”.

În 2015, compania și-a stabilit obiectivele de durabilitate pentru 2020, printre care:

– adoptarea de obiective bazate pe știință pentru reducerea emisiilor absolute de CO2 din faza de prelucrare cu 15%

– abordarea problemei defrișărilor în cadrul lanțurilor cheie de furnizare a produselor agricole ale companiei, în principal pentru cacao și ulei de palmier

– reducerea amprentei sale de apă, diminuând consumul de apă în procesele de fabricație

– eliminarea a 65.000 de tone de ambalaje, care să nu se mai adauge astfeldeșeurilor alimentare

– reducerea totalului deșeurilor rezultate în procesul de producție cu 20%