Lavazza și-a propus să atingă pragul de 2 miliarde de euro până în 2020

0

Producătorul italian de cafea Lavazza și-a propus să atingă o cifră de afaceri de 2,2 miliarde de euro până în 2020 și are în plan să extindă businessul prin noi achiziții, a declarat Antonia Baravelle, CEO-ul companiei într-un interviu acordat publicației La Stampa, transmite Magazinul Progresiv.

Potrivit declarațiilor acestuia compania a făcut anul trecut un pas important, înregistrând la nivel de grup o creștere de circa 30% a afacerilor.

„Acest rezultat va permite companiei să concureze direct cu marii jucători din industrie. În plus, Lavazza va continua să evalueze noi oportunități prin identificarea unor jucători locali cu potențial, care sunt pe aceeași linie cu stategia noastră globală”, a mai precizat managerul.

Producătorul va inaugura în perioada următoare primul său flagship store în Milano, unde consumatorii vor avea oportunitatea „să se bucure de experiența Lavazza la 360 de grade”.

În luna martie producătorul italian a finalizat a finalizat achiziția brandului francez Carte Noire, valoarea tranzacției fiind estimată la 700 de milioane de euro. Și, potrivit declarațiilor managerului, vânzările pe piața franceză vor contribui cu aproximativ o cincime la cifra de afaceri din acest an.

Fondată în 1895 la Torino, Lavazza produce și distribuie cafea în peste 90 de țări și are aproximativ 3.000 de angajați. Anul trecut compania a înregistrat o cifră de afaceri de 1,34 miliarde de euro. În România, cafeaua Lavazza este distribuită prin intermediul companiilor Aquila (zona de retail și vending machine) și La Fântâna (zona de office și HoReCa).