O nouă gamă de folii termocontractibile de la Krehalon

0
149

Furnizorul de ambalaje din Olanda, Krehalon, a lansat o nouă linie de folii contractibile, care, promit ei, va „reinventa” ambalajul pentru carnea proaspătă.

Potrivit Global Meat News, produsele Krehalon, comercializate sub formă de SSL, sunt pelicule cu proprietăți de barieră puternice combinate cu o folie termocontractibilă care utilizează un polimer de etanșare pentru a îmbina straturile interioare ale materialului.

Efectul este o schimbare pasivă în prezentarea ambalajelor pentru carne, care astfel acestea nu vor mai arăta ca obișnuitele pungi contractile, obținându-se o îmbunătățire a aspectului ambalajului, îmbunătățire care poate fi obținută fără a fi nevoie să investească în mașini noi, potrivit lui Krehalon. Acest nou tip de folie termocontractibilă din plastic nu a trecut neobservată în industria cărnii.

„Va aduce schimbări”

„Suntem încântați și foarte bucuroși să vedem nivelul crescut de interes din partea ambalatorilor de carne proaspătă, pentru SSL, nu numai de la marii producătorii mondiali de carne, ci și de la supermarketuri”, a declarat Steven Hinchly, director de vânzări și marketing, Krehalon Europe.

„Credem că acest produs va schimba multe în ambalajul pentru carne proaspătă, un tip de ambalaj pe care industria îl căuta.”

Produsul a fost creat pentru a îmbunătăți aplicațiile SBR (shrink bag replacement) – o zona cheie a activității Krehalon. Combinarea SSL și SBR într-un proces de producție ar putea reduce costurile prin minimizarea deșeurilor de ambalaje și a scurgerilor, potrivit companiei.

„De fapt, unii dintre clienții Krehalon care combină SSL și SBR au reușit să îmbunătățească durata de valabilitate a produselor prin reducerea cantității de sânge rămasă la carnea ambalată/înfășurată prin metoda standard. În unele cazuri, sângele a fost eliminat în totalitate, ceea ce a dus la mai puține plângeri ale consumatorilor cu privire la mirosul cărnii ambalate în vid”, potrivit lui Krehalon.

Aceasta ne-a adus clienți din Australia, Europa, America de Sud și Rusia, interesul pentru testarea SSL pe produsele din carne proaspătă fiind mare, compania declarând că deja și-a asigurat multe conturi cheie de clienți.