Noi inhibitori ai mucegaiului în preparatele din carne

0
175

Furnizorul de soluții alimentare Corbion a creat un nou mod de a preveni apariția mucegaiul în produsele din carne, potrivit Global Meat News.

Verdad Opti Powder XM10 a fost dezvoltat de Corbion pentru a oferi producătorilor o metodă eficientă și „clean label” (cu etichetă curată / fără E-uri) pentru a inhiba mucegaiul în produsele din carne cu umiditate ridicată.

Corbion afirmă că noul ingredient este primul antimicrobian ce poate fi caracterizat a fi de tip „clean label” al industriei cărnii și că rivalizează cu sorbatul de potasiu pentru inhibarea mucegaiului, chiar și în rețetele cele mai vulnerabile la mucegai.

Acest antimicrobian a fost dezvoltat avându-se în vedere cererea crescută a consumatorilor de produse de carne feliată, dar și solicitările producătorilor care introduc o gamă tot mai mare de soiuri și formate, inclusiv produse din carne mai moi și cu un grad mare de umiditate, mai susceptibile de a forma mucegai. Totodată, soluția tradițională pentru a face față acestei provocări – sorbatul de potasiu – îndepărtează un număr din ce în ce mai mare de consumatori de aceste produse din carne, avându-se în vedere cererea în creștere a acestora pentru o etichetă curată.

„Capacitatea Verdad Opti Powder XM10 de a oferi un control deosebit asupra agenților patogeni și a organismelor care alterează carnea este un avantaj competitiv critic pentru procesatori”, a declarat Tom Rourke, PhD, director de dezvoltare a afacerilor la Corbion. „Dar în rețetele în care controlul mucegaiului este o provocare deosebită, acolo se distinge cu adevărat acest produs ca unul foarte puternic. Capacitatea de a aborda provocarea dată de distrugerea mucegaiului, fără îndepărtarea consumatorilor care caută o etichetă curată nu a fost tocmai posibilă până acum. Credem că acest produs poate avea cu adevărat un impact asupra vânzărilor pentru clienții noștri.”


INGREDIENTS SHOW, singurul eveniment B2B dedicat ingredientelor și adresat specialiștilor din industria alimentară românească, va avea loc în perioada 6 – 7 septembrie 2017 la Sovata, la Danubius Health SPA Resort. Punctul de atracție al evenimentului este întâlnirea cu Raymond O’Rourke, membru în board-ul EFSA – European Food Safety Authority.

Din prezentările adresate specialiștilor din domeniul preparatelor din carne vă amintim următoarele de interes pentru dumneavoastră:

  • „Culturi și tehnologii Chr. Hansen pentru bioprotecția preparatelor din carne / Tehnica de pre-sărare; Fabricarea de produse din carne fără nitriți” – Laurențiu Damian, Sales Manager Chr. Hansen România și Ovidiu Vlad, Inginer Tehnolog Biocult
  • „Aplicații ale pesmeturilor speciale în preparatele din carne” – doctorand Marian Neculau, KUK România
  • „Îmbunătățirea texturii preparatelor din carne” – Virgil Cheleș, Barentz România
  • „Industria cărnii – trenduri actuale și soluții” – Gabriel Gălă, Regional Business Development Manager CEE Brenntag România
  • „Etichetarea ingredientelor pentru carne” – Cristian Popa, consultant în etichetare

Descoperiți programul provizoriu și pe celelalte domenii de interes (lapte – înghețată, dulciuri – panificație, băcănie) aici.