Recipient PET cu mâner integrat pentru o gamă variată de produse

0
212

Pretium Packaging a lansat SureHandle, un recipient din polietilentereftalat (PET) cu mâner integrat, transmite Dairy Reporter.

Producătorul nord-american de recipienți și capace din plastic a dezvoltat în parteneriat cu Practically Impossible Labs, din Houston, Texas, un PET cu o capacitate 1,8 litri.

Diferențiere la raft

Paul Kayser, CEO al Pretium, a declarat că tehnologia creează tot felul de posibilități pentru producătorii de băuturi, oferindu-le o diferențiere semnificativă la raft, confort în manipulare și transport și o estetică deosebită.

„Au existat mai multe încercări de-a lungul anilor de a dezvolta recipienți PET cu mâner încorporat, dar cele mai multe dintre acestea au eșuat”, a spus el.

„Pretium a investit resurse semnificative pentru a putea injecta preforma și a sufla un recipient cu un mâner integral încorporat în acesta. A trebuit să găsim rezolvare pentru o serie de provocări precum orientarea mânerului, manipularea preformei pentru a proteja mânerul, crearea unor cuptoare speciale pentru încălzirea preformelor și a unui design specific al matrițelor de suflare, astfel încât să obținem o durabilitate corespunzătoare a recipientului, dar și o eficiență a ritmului de producție.”

Kayser a adăugat că tehnologia folosită oferă un control îmbunătățit al turnării, iar recipienții obținuți pot fi utilizați pentru produsele care necesită temperaturi de umplere de până la 49 ͦC și pot primi o folie tip sigiliu sau spumă de acoperire.

Mâner turnat prin injecție

PET-ul a fost proiectat pentru capacități de încărcare, care să permită ambalarea prin înfășurare în paleți, cu un carton între recipienți, astfel încât să reziste la stivuirea a cinci straturi pe un palet, și suprapunerea a patru paleți. Recipientul PET combină tehnologia preformă dezvoltată de Practically Impossible Labs, cu metoda de fabricare prin injecție și turnarea prin suflare a Pretium.

Preforma este diferită structural de o preformă tradițională, dreptunghiulară, turnată prin injecție, utilizată în mod obișnuit pentru a sufla PET-urile. Ea dispune de un mâner turnat prin injecție atașat la peretele lateral. Au fost aduse îmbunătățiri duzelor de suflare standard pentru a accepta și poziționa mânerul în timpul procesului de suflare și pentru a nu mai fi necesară nicio operație secundară pentru a adăuga mânerul la container.

Pretium va produce preformele și sticlele PET la Walterboro, South Carolina, pe sistemele Husky Injection Molding Systems și, respectiv, pe echipamentele de turnare prin suflare Sidel. & Nbsp.

Alimentele și băuturile potrivite pentru containerul SureHandle includ sucuri presate la rece, ceaiuri gata pentru consum, băuturi pentru sportivi, suplimente nutritive, uleiuri comestibile, sosuri și marinate.