Serac lanseaza prima sticla de plastic pre-imprimata pentru lapte, in Turcia

0
1001

Compania Serac a mers un pas mai departe cu tehnologia de termoformare Agami prin imprimarea unei sticle din polistiren pre-imprimate (PS) sau role de polipropilena (PP).

Prima sticla pre-tiparite pentru o bautura pe baza de iaurt a fost lansata cu brandul Eker Ayran in Turcia in aceasta luna.

Alte aplicatii includ sticle standard, comprimabile sau pentru cuptorul cu microunde, de la 100 ml pana la 500 ml si lapte pasteurizat, iaurturi de baut, iaurturile probiotice, bauturi ESL lactate, lapte sterilizat si UHT cu aroma de lapte.

Virginie Cormier, director de vanzari si marketing, Europa Centrala, Africa de Est si CSI (Comunitatea Statelor Independente), a declarat ca masinile de termoformare Agami sunt deja implementate cu succes pe piata de manufacturare sticle pentru iaurturile de baut din PS si role de PP.

Provocarile tehnice ale acestei noi dezvoltari de produs au fost de a defini caracteristicile necesare pentru foaia PP, cat si pentru cernelurile de imprimare si pentru a permite o pozitionare perfecta a rolei imprimate, impreuna cu un control precis al ratei de avans”, a spus ea.

Pentru brandul Eker, Serac a instalat un set de senzori si camere pe masinile Agami pentru a coincide cu setarile pentru pierderi minime, si verificarea foaiei de PP daca este la locul potrivit pentru urmatoarea intrerupere in timpul productiei.

“Cu aceasta tehnologie Serac ofera cea mai mica amprenta de poluare pentru fabricarea de sticle in fabrica, folosind un proces de termoformare verticala si nu necesita nici un etichetator sau applicator de eticheta”, a adaugat Cormier.

Ea a spus ca principalele beneficii sunt; sticlele sunt rentabile: echipamentul economic la fata locului de productie cu un consum redus de energie; greutate redusa; posibilitatea de a produce sticle din folii de plastic pre-imprimate (fara manșon necesar).

Economie de spatiu: Prin intermediul procesului vertical sticlele merg direct la masina de umplere (nu sunt necesare rezervoare de stocare).