Sidel și Coca-Cola dezvoltă sticla PET în spirală

0
178

Sidel a colaborat cu The Coca-Cola Company pentru a crea o nouă sticlă Fanta PET spirală, despre care se spune că oferă o prindere mai ușoară și o experiență îmbunătățită a turnării în pahar, relatează Food Bev.

Proiectat de Drink Works, sticla se bazează pe o serie de arce de cerc decorate cu bule mici, incluzând o torsiune în jumătatea inferioară. Formând o spirală, acestea duc cu gândul la răsucirea unei portocale pentru a elibera sucul.

Forma a fost implementată pentru întreaga familie de sticle Fanta, disponibilă acum în formatele de 500 ml, 1 litru, 1,5 litri și 2 litri.

O sticlă spirală de 500 ml alternativă a fost dezvoltată pentru a asigura stabilitatea specială pentru rafturile înclinate alimentate prin gravitație, care sunt în mod obișnuit implementate în lanțul de distribuție rece.

Gregory Bentley, inginer de ambalare al companiei Coca-Cola, a declarat: „După ani de succes pe piața internațională a băuturilor nealcoolice, forma Fanta Splash a devenit în mod efectiv proprietatea categoriei de băuturi răcoritoare carbogazoase, mai degrabă decât a brandului. Acesta este un eveniment obișnuit pe parcursul ciclului de viață al unei mărci care evoluează în mod inevitabil în timp. Acest lucru a însemnat că a fost momentul potrivit pentru a reprograma sticla sub o formă, de impact, pentru ao face să iasă din nou în evidență, pe rafturi.”

Inclusiv caietul de sarcini, Coca-Cola a introdus cerința asigurării alinierii dimensiunii și poziției etichetei cu cele de pe sticlele de Sprite. Sidel a spus că Drink Works a realizat acest lucru fără a compromite designul, deoarece eticheta existentă a fost mutată mai sus spre gâtul sticlei.

Expertul în ambalare Sidel, Jérome Neveu, a declarat: „Este extrem de important ca toate părțile opuse ale sticlei să aibă aceeași lungime pentru a evita problemele cu perpendicularitatea. Am optimizat profilul de prindere și orientarea bazei unghiulare pentru a păstra geometria recipientului odată umplut”.

O provocare apărută pe parcursul dezvoltării sticlei PET a fost capacitatea de a transfera, de asemenea, noua formă către recipientul de sticlă, obiectiv care a fost de asemenea realizat cu succes.

Sticla spirală Fanta din PET este acum vândută în Italia, Polonia, Malta, Serbia, Finlanda, România și Marea Britanie, existând planuri de lansare la nivel global în lunile următoare.