Tehnologia de ambalare Bosch castiga premiul german de ambalare 2016

0
284

Premiul german pentru tehnologii de ambalare 2016 a fost adjudecat de echipamentul de ambalare prototip de la Bosch, Sigpack VPF (Platforma verticala pentru umplerea pungilor), care este prima masina de umplere a pungilor pe deplin reglabila. Masina de ambalare a câstigat aprecierea juriului cu caracterul inovator al conceptului general si cu executia acestuia din punct de vedere tehnic.

Juratii au dat verdictul dupa ce au vizionat un total de 213 proiecte din noua tari. Managerul de produs Frank Bühler si Maik Lamprecht, managerul de proiect pentru platforma de dezvoltare – de la Bosch Packaging Technology din Beringen, Elvetia – a acceptat premiul in timpul ceremoniei de prezentare, care a avut loc in cadrul târgului FachPack din acest an de la Nuremberg.

Suntem foarte incântati ca masina noastra a reusit sa câstige premiul pentru ambalare inca din faza sa de prototip. Acest lucru confirma faptul ca am dezvoltat o solutie pe care piata o cauta. Deja asteptam cu nerabdare sa lucram cu o gama larga de producatori din sectorul farmaceutic si alimentar, care si-au exprimat interesul pentru noul echipament “, explica Frank Buhler.

Echipamentul iese in evidenta, deoarece vine cu noi caracteristici in termeni de scalabilitate si producatorii din industria alimentara si farmaceutica vor, prin urmare, sa fie capabili de a-si adapta productia la conditiile actuale ale pietei. Pe lânga posibilitatea de a extinde productia de la doua pâna la 12 linii, dimensiunea pungilor poate fi, de asemenea, ajustata rapid.

Un alt beneficiu al Sigpack VPF este sistemul sau de dozare inovator, prin care fiecare linie are camera sa de dozare si propriul stoc de produse. Acest lucru inseamna ca, de exemplu, doua produse pot fi umplute pe aceeasi masina, in acelasi timp.