Un nou ambalaj pentru a elimina migrarea unor cantitati mici de uleiuri minerale in alimente

0
141

Cartonul MB12, produs de Smurfit Kappa printr-o solutie durabila, ii ajuta pe producatorii de ambalaje pentru produse alimentare sa elimine posibilitate migrarii uleiurilor minerale.

Tehnologia MB12 a companiei este proiectata pentru a preveni migrarea uleiurilor minerale in produse alimentare ambalate. Uleiul mineral, care poate fi daunator, provine in principal din cernelurile tipografice care pot ramane in ambalajele reciclate in cantitati mici.

Smurfit Kappa a mai explicat ca alte surse de ulei mineral includ aditivii alimentari, adjuvantii tehnologici si lubrifiantii utilizati in industria alimentara.

Compania a atras atentia asupra unui studiu independent realizat de Universitatea Tehnica din Dresda, care a constatat ca “produsul MB12 al Smurfit Kappa a fost cel mai eficient produs de pe piata pentru protejarea alimentelor ambalate impotriva posibilei contaminari”.

Lars Henriksson, vicepresedinte pentru dezvoltarea produselor la divizia de ambalaje din hartie/carton a firmei Smurfit Kappa, a declarat:

“Clientii nostri au un set divers de nevoi si suntem hotarati sa ii ajutam sa gaseasca ambalajul primar potrivit cerintelor lor. Siguranta produselor ramane in fruntea a ceea ce facem, ca industrie. Dezvoltarea ambalajului nostru primar MB12 demonstreaza in continuare modul in care inovam pentru a oferi o gama larga de solutii durabile pentru clientii nostri, care nu numai ca respecta toate standardele de siguranta alimentara, dar care merg cu un pas mai departe “.

MB12 este realizat prin folosirea de materii prime naturale din cartonul reciclat. Este 100% reciclabil si disponibil intr-o gama diversa de grosimi.