Puratos achiziționează în întregime unul dintre cei mai importanți producători de ingrediente de brutărie din Europa centrală

0
142

Puratos Group anunță preluarea în integralitate a companiei Diamant, unul din cei mai mari producători de ingrediente de brutărie din Austria, cu o prezență importantă pe piețele din Polonia, Cehia, precum și în alte piețe din Europa centrală și de est.

Produsele sub brandul Diamant, cât și cele produse sub marcă proprie sunt comercializate printr-o rețea de distribuitori și parteneri.

„Prin această achiziție vom reuși să ne creștem prezența pe piața din Austria și să ne consolidăm poziția pe alte piețe din Europa centrală și de est. Echipa de oameni cu experiență, facilitățile și capabilitățile de producție cu tradiție în Austria, precum și cunoștințele puternice de piață de la Diamant, ne vor permite să ne creștem penetrarea și vânzările în acestă regiune”, declară Daniel Malcorps CEO Puratos.

„Preluarea Diamant ne oferă posibilitatea să ne dublăm cifra de afaceri în Polonia și în Cehia. Vom putea fi mai aproape de clienții noști brutari, patiseri și ciocolatieri și să îi susținem în dezvoltare printr-o prezență pe piață consolidată și servicii excelente, inclusiv cele de dezvoltare și cercetare disponibile și în sediul Diamant din Wels. În Polonia și Cehia, vom putea extinde gama de produse pe care le comercializăm precum și serviciile pe care le oferim prin sinergia dintre Diamant și Puratos. În ceea ce privește România, brand-ul Diamant va continua să fie prezent pe piață și produsele vor fi distribuite în continuare de partenerul său local, independent de Puratos Prod, subsidiara Puratos Group”, precizează Piet Sanders, Directorul pentru Nord & Estul Europei.

„Diamant a fost parte a grupului Werhahn timp de 20 de ani. Suntem încântați să ne folosim de această oportunitate pentru a mulțumi atât angajaților cât și conducerii Diamant pentru entuziasmul și dedicarea pe care au demonstrat-o în toată această perioadă. Dată fiind decizia grupului Werhahn de a se concentra pe diviziile istorice: materiale de construcții, bunuri de larg de consum și servicii financiare, suntem încântați că am găsit un partener precum Puratos care să împărtășească valorile acestei afaceri de familie. Fiind parte a unui grup internațional, suntem siguri că vor oferi companiei Diamant excelente posibilități de dezvoltare pentru viitor”, susține Anton Werhahn, CEO al Wehahn.

Puratos-Libraria de maielePuratos este un grup internațional care oferă o serie de produse inovative și experiență în aplicații finite pentru clienții artizani, industriali, lanțuri de magazine sau locații de tip HORECA din sectorul brutăriei, patiseriei și ciocolateriei. Cu sediul în jurul Bruxellesului, compania Puratos a fost fondată în 1919 și a avut, în 2016, o cifră de afaceri de 1,6 miliarde de euro.

Puratos Romania, subsidiară a Puratos Group, a fost înființată în anul 2006. A înregistrat o cifră de afaceri de aproximativ 28.7 milioane euro în 2016, în creștere cu 10% față de 2015 raportând un profit net în creștere cu 5%. Compania are o unitate de producție locală și pune la dispoziția clienților săi două centre de inovație în București și Cluj-Napoca, pentru a testa produse și ingrediente inovatoare.