Operatiunea ampla desfasurata de Interpol si Europol a dus la peste 670 de persoane arestate si peste 16.000 de tone de alimente confiscate, in perioada decembrie 2018 – aprilie 2019, scrie agentia AFP, citata de AGERPRES.

Bilantul include si confiscarea a 33 milioane de litri de bauturi potential periculoase, in cele peste 67.000 de verificari efectuate de fortele de politie din 78 de tari. Valoarea totala a marfurilor confiscate se ridica la peste 100 milioane de euro.

Inspectorii au gasit pachete de branza sau carne de pui in cazul carora data de expirare a fost falsificata, bauturi continand produse periculoase sau loturi de carne stocate in conditii sanitare ilegale, a precizat Interpol.

„Aceasta operatiune demonstreaza inca odata ca infractorii vor profita de orice oportunitati pentru a face profit. Volumul confiscarilor confirma ca fraudele alimentare afecteaza toate tipurile de produse si toate regiunile lumii”, a declarat Jari Liukku, seful centrului european pentru crima organizata in cadrul Europol.

Cea mai mare parte din produsele confiscate a fost, ca si la operatiunile anterioare, alcoolul de contrabanda, urmat de cereale, grane (peste 3.600 de tone) si condimente (1.130 tone).