facebook
Home Siguranță ANSVSA: Controale la carmangeriile din Capitala

ANSVSA: Controale la carmangeriile din Capitala

0
647
dermatoza_nodulara3
bovine

website builder

Potrivit unui comunicat de presa al Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentara, trimis pe adresa redactiei noastre, in urma unor controale efectuate in data de 20.01.2016 de inspectorii DSVSA Bucuresti, impreuna cu reprezentanti ai Inspectoratului General al Politiei Române, au fost identificate, intr-o gospodarie particulara din sectorul 2, copitele, capul (crotaliat) si pielea unei bovine.

Verificarile au fost continuate la o macelarie din acelasi sector, de unde a fost confiscata cantitatea de 616 kg de carne (de bovina si ovina), pentru ca nu existau documentele sanitare veterinare care sa ateste provenienta si trasabilitatea, dar si din cauza calitatii si salubritatii necorespunzatoare a carnii.

Conducerea DSVSA Bucuresti a dispus extinderea controalelor si in alte unitati din Bucuresti, cu profil de activitate macelarie sau carmangerie, unitati care folosesc preponderent ca si materii prime carcase din speciile ovina si bovina.

Astfel, in perioada 21-22.01.2016, au fost verificate 26 de macelarii si carmangerii din Municipiul Bucuresti.

Neregulile constatate in urma acestor verificari au fost sanctionate prin aplicarea de 9 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 18.000 lei, acordarea de 6 avertismente, acordarea de termene pentru remedierea neconformitatilor pentru trei unitati si emiterea unei Ordonante de Interzicere a Activitatii pentru o unitate.

Deasemenea, a fost confiscata o cantitate de 1.693 de kg de carne si organe de ovina si bovina, improprie pentru consumul uman din cauza lipsei elementelor de identificare si a etichetarii necorespunzatoare. Intreaga cantitate de carne confiscata a fost dirijata catre o unitate specializata pentru neutralizare.

Dintre deficientele identificate in urma acestor controale, inspectorii ANSVSA mentioneaza: nerespectarea normelor sanitare veterinare privind intretinerea spatiilor, a utilajelor si a ustensilelor de lucru, etichetarea necorespunzatoare, intersectarea fluxului materiilor prime cu cel al produselor finite si depozitarea necorespunzatoare a produselor alimentare.

Director Executiv ANSVSA
Dr. Ovidiu Valentin Zvoristeanu