Un nou smartphone poate detecta cat de dulci sunt capsunele

0
223

Un nou senzor numit SCiO poate detecta dulceata din capsune chiar inainte de a le manca. El face acest lucru prin utilizarea unui spectrometru in infrarosu miniaturizata, care detecteaza semnatura moleculara a obiectelor.

Senzorul este inclus in noul smartphone, Nokia Changhong H2, care ofera dezvoltatorilor instrumentele necesare pentru a crea diferite aplicatii si chiar si detectarea cantitatii de tesut adipos din organism.

Realizarea acestui senzor a fost sprijinita prin platforma de dezvoltare a start-up-urilor Kickstarter, in urma cu cativa ani si este acum gata de a fi lansat pe piata, avand in vedere ca a fost indeajuns de miniaturizat pentru a fi  potrivit pentru instalarea in smartphone-uri. Un editor al Verge a avut ocazia de a testa noul senzor de smartphone si desi s-a aratat sceptic la inceput, el a constatat ca a putut detecta cu acuratete cele mai dulci capsuni din pachet. Telefonul  dotat cu acest nou senzor va fi lansat pentru prima data in China si apoi in Statele Unite.