Un supermarket britanic va elimina plasticul negru dintre ambalajele utilizate pentru produsele sale marcă proprie, începând cu 2019

0
102

Au apărut deja primele reacții după lansarea strategiei UE de reducere a deșeurilor de ambalaje din plastic. Rețeaua britanică de supermarketuri Waitrose nu va ma folosi plasticul negru pentru ambalarea produselor sale marcă proprie până la sfârșitul anului 2019, conform unei serii de angajamente legate de reducerea utilizării ambalajelor plastic.

Waitrose nu va vinde niciunul dintre alimentele marcă proprie în caserole sau tăvițe din plastic negru și nici nu va mai folosi orice fel de material din plastic negru pentru în operațiunile de comercializare a produselor din carne, pește, fructe și legume. Retailerul a declarat că a eliminat deja 65% din ambalajele din plastic negru utilizate până în prezent la comercializarea de fructe și legume.

„În prezent, o mare parte din ambalajele din plastic negru folosite de supermarketuri pentru produsele alimentare, cum ar fi alimentele gata preparate și budinci nu pot fi reciclate, deoarece procesatorii de deșeuri nu poate elimina în mod eficient culoarea. Aceasta înseamnă că respectivele ambalaje nu se califică pentru procesel de reciclare. “

Directorul Waitrose pentru durabilitate și surse de aprovizionare responsabile, Tor Harris a declarat că: „Abordarea problemei legate de utilizarea materialelor plastice în întreaga noastră activitate este o prioritate-cheie pentru noi și ne-am angajat că toate ambalajele vor fi reciclate pe scară largă, compostabile la domiciliul consumatorului sau reutilizabile până în 2025.Efortul nostru de a elimina ambalajul din plastic negru din magazinele noastre ne aduce cu încă un pas către realizarea acestui lucru. Nu mulți oameni își dau seama că plasticul negru este greu de reciclat. Ca retailer dedicat reducerii impactului ambalajelor din plastic asupra mediului, ținta noastră de a elimina deșeurile din plastic pentru toate produsele noastre marcă proprie, este un lucru bun.”

Directorul pentru responsabilitate socială al WRAP, Peter Maddox, a adăugat: “Ambalajele din plastic au un rol vital pentru conservarea și protejarea produselor, în special a alimentelor. Cu toate acestea, toți avem un rol de jucat pentru a reduce ambalajele problematice din plastic, care nu pot fi reciclate în prezent. Angajamentul Waltrose este un pas pozitiv și susține obiectivele noii noastre inițiative privind masele plastice, care se va vedea în întregul lanț de aprovizionare cu mase plastice, pentru a crea un sistem în care orice ambalaj din plastic este evaluat pentru ca niciodată să nu devină un deșeu.“

Săptămâna trecută, retailerul de produse alimentare congelate Islanda a făcut un pas mai departe și a anunțat că va elimina ambalajele din plastic de la toate produsele sale proprii până la sfârșitul anului 2023.
Recent, Uniunea Europeană a anunțat o strategie pentru a face toate ambalajele din plastic în UE reciclabile până în 2030. În fiecare an, europenii generează 25 de milioane de tone de deșeuri de plastic.