Cireașa ItalProd vedeta cocktailurilor de vară

DE LA „MANHATTAN” LA „PINA COLADA”, COCKTAILURILE AU NEVOIE DE CIREȘELE MARASCHINO, ADĂUGATE LA FINAL PENTRU UN PLUS DE CULOARE ȘI O NOTĂ DE ELEGANȚĂ.

0
397

Numele cireșelor maraschino nu provine de la vreun soi anume, ci de la procesul de fabricație utilizat pentru conservarea lor.

Strict etimologic, „marasca” provine din latinescul amarus, care înseamnă „amar”. Inițial, aceste cireșe, numite marasche (în Croația, de unde provin), erau conservate în lichior maraschino, un produs distilat tradițional italian, obținut din cireșe sălbatice. În secolul al 19-lea, cireșele în maraschino au devenit populare în toată Europa, dar oferta dalmată  era insuficientă pentru cererea provenită din întregul continent, astfel că acestea au ajuns să fie percepute ca o delicatesă pe care doar casele regale și cei foarte bogați și le puteau permite.

cirese_cocktail_ItalProd2De-a lungul anilor, aceste cireșe le-au atras atenția europenilor, și mai ales aristocraților, ajungând ulterior de pe Bătrânul Continent și în America, unde, în timpul prohibiției, au provocat multe controverse, deoarece erau conservate în alcool, iar consumul acestuia fusese strict interzis. De aceea, un professor universitar din Oregon, Ernest H. Wiegand, și-a petrecut șase ani, începând cu 1920, pentru a studia și a pune la punct tehnologia actuală de producere a cireșelor maraschino. Wiegand dorea să-i ajute pe agricultori să-și conserve cireșele printr-o soluție care să nu presupună utilizarea alcoolului. Astfel, acesta, după îndelungi cercetări, a reușit să pună la punct un procedeu de înmuiere a fructului într-un fel de saramură cu săruri de calciu care a funcționat perfect. Această tehnică inovatoare stă la baza producției de cireșe pentru cocktail de astăzi.

Familia Santorelli (Italia) începe în 1936 aventura sa în sectorul prelucrării și conservării cireșelor destinate cocktailurilor, punând bazele unei afaceri de familie ajunse astăzi la cea de-a treia generație. Iar în 2001, Michele Santorelli fondează, la Rm. Sărat, Italprod SRL, continuând să perfecționeze rețeta de cireșe pentru cocktail. Firma din Rm. Sărat se specializează în procesarea cireșelor, producând cireșe pentru cocktail, cireșe confiate și amarene în sirop. Michele  Santorelli investește în tehnologii de producṭie, lansând produse noi cum ar fi căpșune în sirop, citrice confiate, dovleac confiat și variegato de fructe sau ciocolată pentru înghețată.

cirese_cocktail_ItalProd4Pornind de la materia primă atent selecționată și urmărită pe întregul parcurs al procesului de producție (de la stadiul de înflorire a cireșilor și până la ambalarea produsului finit) și prin implementarea de tehnologii moderne, Italprod oferă astăzi operatorilor din sectoarele HoReCa și retail cireșe pentru cocktail în mai multe variante de culoare și arome – roșii cu aromă maraschino, verzi cu aromă maraschino sau mentă, galbene cu aromă de lămâie, albastre cu aromă maraschino sau fructe de pădure , toate fiind produse certificate ISO 22000:2005 și IFS.

Utilizarea cireșelor pentru cocktail nu se limitează însă la decorarea și aromatizarea cocktailurilor, dar se pretează și la decorarea produselor de patiserie și cofetărie (varianta fără codiță), aducând acel strop de culoare și veselie, împreună cu aromele sale delicate. Urmând trendurile piețelor de desfacere, Italprod creează noi produse precum sortimentul de cireșe de cocktail roșii cu colorant natural, care se adresează acelora care apreciază produsele fără E-uri. Cu pasiune neschimbată, familia Santorelli operează în lumea fructelor, respectând mediul și monitorizând atent întregul lanṭ de aprovizionare și producṭie. Mereu atentă la îmbunătăṭirea constantă a calităṭii produselor şi fructificând experienţa şi pasiunea care au caracterizat dintodeauna know how-ul său în procesarea fructelor, Italprod SRL este singura companie de pe piața noastră care realizează acest gen de produse, 100% româneşti.

cirese_cocktail_ItalProd20