Cum isi pot imbunatati restaurantele profitul prin controlarea temperaturii?

0
179

Când vine vorba de restaurante și cafenele, există mai mulți factori care le pot determina succesul. Mâncarea delicioasă, un serviciu pentru clienți foarte bun și o atmosferă plăcută sunt cu siguranță importante, însă acești factori nu sunt neapărat evidenţi pentru consumatori înainte ca ei să viziteze restaurantul.

Pe măsură ce numărul opțiunilor crește, oamenii se bazează din ce în ce mai mult pe recenzii și statistici atunci când decid unde merg pentru prânz și cină. Primele două lucruri la care se uită oamenii pentru a lua decizia de a mânca la un anumit restaurant, în afară de aspectul estetic inițial, sunt meniul și evaluarea inspectorului de sănătate publică. Linia de termometre și înregistratoare digitale de temperatură certificate HACCP oferită de Testo poate să joace un rol important în obținerea unui rezultat favorabil la evaluarea realizată de inspectorul de sănătate.

De ce sunt importante evaluările?

Nu este surprinzător faptul că clienții își doresc ca restaurantele lor preferate să aibă implementate proceduri optime pentru a asigura curățenia, igiena și siguranța alimentelor. De multe ori, percepția unui client despre curățenia unui restaurant este conturată de propriile lor experiențe și de reclama din vorbă în vorbă. Acest lucru începe să se schimbe datorită priceperii clientului în a găsi informații și a transparenței crescute privind inspecțiile de sănătate și siguranță alimentară. În întreaga lume se observă inițiativa restaurantelor și cafenelelor de a-și afișa calificativul primit în urma evaluărilor, astfel încât să fie vizibil pentru consumatori.

Acestea sunt încurajate să afișeze în mod vizibil rezultatele inspecțiilor deoarece se consideră că pe scară largă restaurantele și cafenelele cu evaluări favorabile sunt percepute ca fiind mai de încredere și, prin urmare, probabil se va observa o creștere a numărului de clienți.

Agenția pentru Standarde Alimentare din Marea Britanie afirmă pe site-ul său: “Punerea la vedere a unei evaluări de igienă este o bună reclamă pentru întreprinderile care îndeplinesc cerințele legislației privind igiena produselor alimentare. O notă bună în evaluarea igienei produselor alimentare este benefică pentru afaceri.”.

Un alt exemplu în acest sens este un studiu efectuat pe restaurantele din Los Angeles, care a oferit dovezi convingătoare pentru a susține această afirmație. Profesorul Phillip Leslie, un economist de la Universitatea Stanford, a examinat relația dintre veniturile restaurantelor și notele inspecțiilor de sănătate, care trebuie să fie afișate public, în restaurante din Los Angeles.

Cum își pot crește restaurantele notele?

Curățenia generală și procedurile de manipulare și depozitare a produselor alimentare în condiții de siguranță sunt domenii de interes esenţiale pentru orice restaurant. Problemele frecvente în restaurante presupun:

● Neacoperirea adecvată a produselor alimentare depozitate

● Zone de spălare a mâinilor care nu sunt în conformitate cu standardele

● Probleme legate de dăunători

● Locații de pregătire a mâncării și echipamente alimentare neigienice

Neasigurarea faptului ca produsele alimentare se păstrează la temperaturi adecvate. Evitarea acestor probleme este esențială pentru restaurantele care doresc să își îmbunătățească rezultatele în urma inspecțiilor.

Cum vă poate ajuta Testo?

Gestionarea corespunzătoare a temperaturilor este extrem de importantă pentru toate unităţile din industria alimentară. Monitorizarea atentă a temperaturilor în mai multe zone din jurul bucătăriei, camerelor frigorifice și frigiderelor este absolut esențială pentru siguranța alimentară. Sistemele de control al temperaturii, cum ar fi înregistratorul WiFi de date Saveris 2 de la Testo, pot face aceste sarcini ușoare pentru orice unitate. Sistemul Testo Saveris 2 permite monitorizarea atentă a temperaturilor prin conectarea înregistratoarelor de date la un sistem de stocare de tip Cloud securizat. Pentru un confort sporit, aceste date pot fi accesate de oriunde din lume, de pe un calculator, tabletă sau smartphone.

Doriți mai multe informații?

Dacă doriți mai multe informații cu privire la soluțiile de monitorizare a temperaturii oferite de Testo sau aveți o solicitare pe care doriți să o discutăm, vă rugăm să ne contactați. Puteți să ne trimiteți un mesaj, să ne lăsați un comentariu, să vizitați siteul nostru www.testo.ro sau să ne sunați la numărul de telefon +40 264 202 170 iar consultanţii noştri vă vor sta la dispoziţie.