convenience

Tendințele reprezintă o sursă de inspirație pentru inovații și o provocare pentru dezvoltarea de produse noi.

Dintre megatendințele actuale din industria alimentară, industria cărnii și a preparatelor din carne se aliniază cel mai bine trendurilor convenience, diversity și snacking, dar și tradițional/local și slow food, iar, de câțiva ani, supuși presiunilor pieței, toți producătorii caută soluții pentru produse clean label, healthy și responsabilitate în tratamentul aplicat animalelor.

Convenience reprezintă tendința în care preparatele din carne s-au putut încadra cel mai bine, începând de la ambalare, porționare, semipreparare și până la preparatele culinare ready-to-eat, sau snack food. Vorbim despre produse de calitate superioară în ambalaje atractive, aflate la îndemână, în apropierea casei sau a locului de muncă, gata de consum sau rapid de preparat cu efort redus.

Privite din acest punct de vedere, marinadele pentru prepararea cărnii reprezintă un produs convenience, care pe lângă faptul că ne fac viața mai confortabilă, aduc certe îmbunătățiri în gustul și textura preparatului culinar. Şi totul pornește de la un amestec de ulei, condimente, verdețuri și un compus acid, care poate fi oțet, vin sau suc de lămâie sau de fructe.

Scopul pentru care se prepară marinadele este acela de a frăgezi carnea, de a-i menține suculența și culoarea și de a obține o largă varietate de gusturi. Până acum 30 de ani, marinadele se preparau în bucătăria fiecărei gospodării sau restaurant, obținându-se din amestecuri de ulei și condimente. Utilizând condimente singulare, acestea nu se vor distribui uniform pe suprafața produselor, pe când marinadele asigură o mai bună distribuție, ceea ce conferă un aspect plăcut și o aromă plină.

Avo-Werke Germania este cel care, prin dezvoltarea unei bogate game de marinade gata preparate, sosuri, dressinguri și panade, a pus bazele unui nou segment de piață orientat spre diversificarea paletei de semipreparate destinate comercializării sau gastronomiei. Expertarom Food Ingredients oferă, ca soluție convenience, marinadele pentru grill, dezvoltate de partenerul nostru Avo-Werke Germania.

Prima marinadă realizată de AVO a fost cea de muștar, acum 30 de ani, care încă se mai găsește în paleta de produse actuală. După succesul enorm avut cu această primă marinadă, s-a dezvoltat întreaga paletă de marinade oferite astăzi clienților, propulsând AVO-Werke în poziția de lider mondial pe piața furnizorilor de marinade.

Gama de marinade este dedicată prelucrării oricărui tip de carne (porc, vită, pui, specialități din pește), dar și pentru orez, paste, cartofi sau legume sau chiar pâine și preparate de patiserie. Este o gamă de dressinguri aromatizate transparente sau colorate, pe bază de ulei cu bucăți vizibile de condimente și ierburi, creată pentru a conferi produselor o savoare și strălucire deosebită, pentru un aspect apetisant.

Pentru produsele la grătar, marinadele lichide pe bază de ulei vegetal din gama LaFiness reprezintă alegerea ideală.

Marinadele LaFiness sunt amestecuri de ulei vegetal, sare și condimente, cu un pH cuprins între 5 și 6. Ele sunt conservate prin conținutul de ulei și sare. Marinadele din gama LaFiness nu conțin aditivi alimentari pentru conservare, ceea ce constituie un mare avantaj pentru promovarea produselor de către producătorii din domeniu.

LaFiness se lipește de carnea rece și rămâne foarte aderentă de suprafața acesteia. La amestecurile de condimente și ulei apare problema curgerii uleiului de pe suprafața produsului la vidarea acestuia. Cu LaFiness, această problemă dispare.

Câteva caracteristici și avantaje ale utilizării produselor LaFiness:

• gama este alcătuită din marinade pe bază de ulei cu bucăți vizibile de condimente și verdețuri;

• aspect transparent-lucios – structura cărnii rămâne vizibilă;

• uleiul folosit este vegetal și stabilizat împotriva oxidării cu ulei de rozmarin (cu acest ulei culoarea se păstrează în limitele normale, cu un ulei de floarea soarelui carnea devine cenușie). Chiar și la o depozitare mai îndelungată ingredientele nu se vor degrada;

• carnea capătă un gust deosebit și o culoare deosebită, ce dau personalitate și individualitate.

Culoarea Marinadelor LaFiness poate fi foarte variată, de exemplu: Burgund este roșie, Country este brună, Avignon este verde, iar ChiliLemon (pentru carne de pasăre) are bucăți colorate de portocală.

Gustul marinadelor este și el foarte variat: LaFiness Puszta – paprika, ceapă, piper și vin roșu; LaFiness Elsass – usturoi, muștar, piper și ceapă roșie; LaFiness Bosporus – rozmarin și oregano; LaFiness Country – tomate, paprika și ierburi; LaFiness Kräuterbutter – unt și ierburi fine cu ceapă și usturoi. Dozarea acestor marinade variază de la 50 g/kg până la 120 g/kg (carne), în funcție de tipul de carne. Gama de produse LaFiness se poate folosi pentru toate tipurile de carne sau părți anatomice ale animalelor.

Cu marinadele LaFiness, gustul deosebit și aspectul apetisant se completează într-o combinație ideală și reprezintă alegerea optimă pentru diversificarea paletei de produse existente.

Pentru mai multe detalii, specialiștii Expertarom Food Ingredients împreună cu partenerii de la AVO vă stau la dispoziție cu mai multe detalii, mostre, probe tehnologice realizate în laboratoarele proprii sau la producător.