Variegato sau înnobilarea înghețatei

0
177

Deși la baza rețetei sale stau doar trei ingrediente – lapte, frișcă și zahăr, rezultatul este unul spectaculos, mai ales când se adaugă piureuri de fructe, fructe întregi, creme sau ciocolată.

Dar ceea ce înnobilează orice înghețată, chiar și cea mai simplă, fie ea de vanilie sau frișcă, este „variegato”, acest ingredient magic care exaltează simțurile. Ce înseamnă „variegato”? Vărgat. De fapt, cuvântul variegato descrie efectul creat de fructe și de sirop, amestecate cu masa de înghețată.

Pentru a crea efectul marmorat este nevoie de multă experiență. În timp ce înghețata curge din aparat într-un recipient, maestrul gelataio încorporează delicat, cu ajutorul unei spatule, fructele însiropate. Variegato este un fel de pastă fluidă și cremoasă, cu bucăți de fructe, biscuiți, alune sau ciocolată, ce are proprietatea de a nu se amalgama cu înghețata și care nu se scurge pe fundul vasului. Se poate adăuga ca topping sau se poate folosi pentru a „marmora” produsul, obținând astfel o combinație de texturi plăcute gustului.

Mereu atentă la cerințele pieței și din dorința de a oferi clienților săi actuali și viitori o gamă cât mai largă de produse, Italprod S.R.L. a creat în laboratorul propriu de cercetare și dezvoltare produse și o gamă destinată industriei de înghețată. Pe lângă pastele de alune, fistic și nuci, 100% naturale, precum și fructele nucifere întregi sau granulate, Italprod oferă industriei și artizanatului de înghețată o gamă variată de variegato produsă în fabrica de la Râmnicu Sărat.

În baza experienței sale în procesarea fructelor, Italprod a perfecționat rețetele și produce variegato de amarene, fructe de pădure, zmeură, căpșune, piersică-portocală și mango. În curând, Italprod va lansa pe piață și variegato de ciocolată, fistic, nuci și alune de pădure, iar activitatea sa de cercetare, creare și producție de rețete noi nu se va opri aici.

Variegato Italprod este ideal pentru a decora, aromatiza și îmbogăți gustul înghețatei, dar și al deserturilor de tip semifreddo și iaurturi, creând totodată și un efect vizual spectaculos.