De la intalnirea specialistilor, pe ecranele tuturor romanilor. Informarea corecta ne implica pe toti

0
193

Ca urmare a organizarii seminarului ESE. Etichetare. Siguranta. Etica de catre revista de specialitate RO.aliment, principalele publicatii media din tara noastra au difuzat stirea despre etichetarea originii materiei prime a produselor alimentare si a suplimentelor.

Cristian Popa, specialist etichetare, invitat permanent in cadrul seminarului ESE, a explicat reporterilor:

Iaurtul grecesc, salamul italian, au un ingredient primar cu pondere mai mare de 50% adica lapte sau carne, vor trebui sa spuna daca laptele sau carnea au alta origine fata de produsul finit. Avem un salam italian cu carne romaneasca, avem un iaurt grecesc cu lapte unguresc, deci trebuie avut grija de anul viitor..

Explicatia se refera la noul regulament al Comisiei Europene, prin care cele mai cautate alimente vor trebui sa indice pe eticheta si locul de provenienta al ingredientului principal.
Noua lege nu se refera si la produsele recunoscute si protejate in Uniunea Europeana. Acestea vor putea fi fabricate si cu ingrediente din import.

Autoritatea Nationala de Protectie a Consumatorului face eforturi pentru o informare corecta a consumatorului roman, inclusiv pentru a tipari etichetele in limba romana.

“Daca vor sa vanda in Romania trebuie sa aiba informatii in limba romana pe eticheta ambalajului. Avem in piata de retail romaneasca foarte multe exemple de produse care, in alte tari, sunt comercializate spre exemplu in Franta cu informatii in limba franceza, iar in Germania in limba germana”, a afirmat Paul Anghel, Director General ANPC, care de asemenea a fost invitat la seminarul ESE.

VEZI GALERIE FOTO ESE 2019 | 14-15 NOIEMBRIE 2019