11-12 august a fost weekend gastronomic la Sibiu

0
76

Un weekend culinar bogat a umplut orasul Sibiu in data de 11 si 12 august. Trei evenimente din cadrul Sibiu Regiune Gastronomica Europeana 2019 au animat strazile si au adus vizitatori la masa, atat in centrul orasului, cat si in Padurea Dumbrava.

Muzeul Astra a gazduit cel mai mare taur la protap din Romania care fost gatit in cadrul evenimentului Angus Steak Mega Show, avanpremiera pentru programul gastronomic de anul ce urmeaza.

Pregatirea acestuia a inceput inca de la primele ore ale diminetii si a fost atent supravegheata de chef Radu Zarnescu. Publicul numeros a putut degusta carnea de vita Angus produsa local, in ferma Karpaten Meat Group, si s-au putut bucura de un show culinar unic, in aer liber.

Prezenti la acest eveniment au fost reprezentanti ai consortiului Sibiu Regiune Gastronomica Europeana 2019 care au vorbit despre importanta promovarii si conservarii traditiilor gastronomice autohtone. Totdodata s-a subliniat modul in care seria de evenimente destinate acestui domeniu de anul viitor va imbogati cultura culinara a locului, sustinand producatorii locali.

protapCarnea de vita Premium Angus la protap a fost degustata de doamna primar Astrid Fodor, presedintele Consiliului Judetean, Daniela Campean, localnici si turisti aievea, musafiri in porturi populare din zona Aradului sau trecatori curiosi care au luat parte la festin.

In aceste zile cei ce au preferat sa ramana in centrul orasului au putut participa de asemenea la un eveniment cu bunatati. ”Hai la masa! Retete demult uitate, retete redescoperite”, un proiect realizat de Asociatia e-Xplorator in parteneriat cu “Universitatea Lucian Blaga” din Sibiu, cofinantat de Primaria Municipiului Sibiu, prin Agenda Culturala a avut loc in a doua editie.

Piata Mica a imbiat la degustarea produselor traditionale, gatite dupa retete vechi redescoperite. Pe inserate 4 bucatari sibieni au fost provocati la un show culinar cu gusturi moderne, de reinterpretare a preparatelor, utilizand aceleasi ingrediente.

Carnea de vita Premium Angus a fost prezenta si in acest meniu, fiind ingredientul principal al unei delicioase tocanite de vita ca la bunica iar apoi inspiratia lui Ghita Andreica, chef Ramada.

In contextul anului gastronomic ce ne asteapta, focusul evenimentelor din regiunea Transilvaniei este pe produsele locale care devin ambasadori ai zonei si castiga tot mai mult teren in fata celor slabe calitativ, aduse din import.

Sarbatorim asadar ca odata cu aceste doua evenimente gurmanzii si iubitorii de carne de vita au avut ocazia sa guste produse locale, sanatoase, naturale si gustoase, cum e carnea Premium Angus!