Ocean Fish s-a inscris in concursul “Ora de bun gust” cu doua produse

0
91

Compania Ocean Fish, ce ocupa primul loc in sectorul prelucrarii si conservarii pestelui si produselor din peste de pe piata romaneasca, furnizor al Casei Regale , va participa la concursul “Ora de bun gust” care va avea loc in cadrul Expo-Conferintei “100 de ani de ROMANIA – 100 de ani de TRADITIE – 100 de GUSTURI ALESE”, eveniment aflat la a 3-a editie ce se va desfasura in ziua de 7 iunie, la Bucuresti, la Clubul Diplomatic.

Concursul se desfasoara sub forma testarii OARBE a produsului romanesc intr-un panel de degustare unic printre evenimentele expozitionale de gen, jurizarea facandu-se 50% votul publicului si 505 votul specialistilor. Companiile din Romania se pot inscrie in competitia “Ora de bun gust” pentru premiile “Gustul Ales”, cu produsele care pot dovedi ca sunt fabricate in Romania. VEZI DETALII DESPRE CONCURS SI EVENIMENTUL GENERAL

Ocean Fish are ca obiect principal de activitate distributia pestelui si produselor din peste, detine o fabrica de procesare a pestelui in Afumati si a inregistat o cifra de afaceri de 38 milioane de euro, pe o piata totala estimata la 85 milioane de euro.

Ocean Fish are 350 de angajati. Compania a in 2016 o investitie de 15 milioane euro in modernizarea fabricii, inceputa in 2007, fondurile fiind obtinute in urma accesarii a cinci programe cu finantare europeana. In prezent, capacitatea de procesare si distributie este de aproximativ 3.500 de tone pe luna, compania fiind pe primul loc in sectorul prelucrarii si conservarii pestelui.

Ocean Fish detine la Afumati si un depozit frigorific cu o capacitate de 15.000 tone, precum si de o flota proprie de 100 camioane.

Materia prima principala este achizitionata din Scotia, Norvegia, Canada, SUA, Argentina si Vietnam. Materiile prime sunt selectionate in momentul achizitionarii, calitatea acestora, calibrul pestelui precum si perioada pescuitului fiind foarte importante pentru obtinerea de produse finite de calitate superioare.

Ajunsa la destinatie (depozitele Ocen Fish din Afumati ), materia prima este atent verificata de Departamentul de control-calitate, excluzandu-se total posibilitatea folosirii de materii prime ce ar putea prejudicia calitatea produsului finit. Restul materialelor auxiliare folosite in productie sunt achizitionate direct de la producator, excluzandu-se orice intermediar , din dorinta de a avea cea mai buna calitate si cele mai bune preturi de pe piata.

Ocean Fish a inceput si dezvoltarea unei retele proprii de magazine.

Printre produsele companiei se numara produse proaspete (somon, pastrav, dorada), congelate (somon salbatic de Alaska, caviar Somon Alaska, salau de Nil etc.), semipreparate (produse marinate, peste afumat, salate de peste si icre, alge de mare, fructe de mare in ulei, gama Matias Herring) si produse fresh in MAP (modified atmosphere packaging).

20% din productia fabricii din Afumati merge pe piete precum Republica Moldova, Bulgaria si Italia

Potrivit unor studii de piata, romanii mananca in medie 3,9 kg de peste anual, in timp ce media europeana ajunge la 12-14 kg pe cap de locuitor. Circa 90% din pestele vandut in Romania provine din import.