O podgorie italiana cultiva goji

0
74

O podgorie de la poalele dealurilor vulcanice Euganean din Italia poate sa para un loc putin probabil pentru a gasi 60.000 de plante de goji, dar din 2013, ferma viticola Azienda Agricola Capodaglio cultiva si comercializeaza superfructul asiatic.

“Cu cativa ani in urma, urmand traditia companiei noastre am decis inca o data sa optam pentru inovare. Am adaugat activitatii noastre cultivarea naturala si durabila a plantei Goji Lycium Barbarum”, spun reprezentantii podgoriei.

Domeniul viticol are acum peste 60.000 de plante de goji pe o suprafata de 35 de hectare si pretinde a fi cea mai mare suprafata plantata cu goji din Europa.

Astazi, in general oferta de goji din supermarketurile italiene si europene se prezinta sub forma de fructe deshidratate importate in principal de pe piata chineza. Aceasta situatie este urmarea incapacitatii de a distribui un produs proaspat, datorita distantei si costurilor transportului.

Vandute in ambalaj 100% biodegradabil si compostabil, fructele proaspete certificate organic contin vitaminele C si B1, precum si minerale precum seleniul, cromul, manganul si beta-carotenul.

Compania vinde, de asemenea, suc de goji, gem si plante, dar spune ca hranirea cu fructe proaspete este cea mai buna optiune, pentru proprietatile organoleptice ale acestui fruct, precum si pentru continutul nutritional si energetic.

Potrivit lui Goji Capo, un alt motiv pentru care consumatorii europeni cauta aceste fructe este supra-utilizarea pesticidelor in tarile producatoare din Asia si prezenta reziduurilor de pesticide in fructele importate.

Fiecare flacon de 100 ml contine suc obtinut din 160 g de boabe proaspete de, suc de lamaie proaspat si fara adaos de zahar. Gemul contine 5% zahar adaugat.

Elena Capodaglio de la Goji Capo a declarat pentru FoodNavigator:

In sezon, care se intinde intre iunie si octombrie, dimineata foarte devreme, vom alege fructele de goji si numai dupa o examinare atenta, cele selectate sunt trimise la laboratorul Del Santo Alimenti al lui Gianni De Cecchi. El si-a dezvoltat propria tehnica de conservare a oricarui fel de legume printr-o metoda care foloseste presarea la rece, temperaturile scazute si sterilizarea la presiune inalta, care evita folosirea oricarui tip de conservanti sau aditivi.

De altfel, Capodaglio a declarat ca Del Santo Alimenti va dezvolta o linie completa de alimente care va fi trimisa in spatiu pentru Samantha Cristoforetti, prima femeie astronaut din Italia.