PwC a obtinut premiul pentru „Inovatia Anului in Audit” la editia din acest an a premiilor International Accounting Bulletin

0
325

Aplicatia revolutionara a PwC pentru auditul datelor, Halo, a primit premiul pentru „Inovatia Anului in Audit” din partea prestigioasei publicatii International Accounting Bulletin.

Premiile sunt decernate organizatiilor care, avand o abordare noua sau inovativa in domeniul auditului, au adus o contributie majora in imbunatatirea calitatii serviciilor de audit, a eficientei acestora sau in cresterea valorii adaugate pentru clienti. Juriul ia in considerare abordarile de ultima ora din spatele unei inovatii, precum si imbunatatirile aduse de aceasta eficientei, acuratetei, fiabilitatii, gradului de satisfactie al clientilor si cresterii calitatii auditului.

„Ne bucuram foarte mult de acest premiu care vine ca o recunoastere a tehnologiei de pionierat pe care o implementam in intreaga noastra retea globala. Capacitatea de a imbina tehnologii de ultima generatie cu abilitatile specialistilor PwC este esentiala pentru strategia noastra globala de audit si schimba felul in care derulam serviciile de audit. Halo revolutioneaza serviciile de audit ale PwC si ne permite sa valorificam oportunitatile oferite de tehnologia de gestionare a datelor. Vom folosi aceasta platforma digitala pentru a introduce noi produse de analiza de date care vor folosi, spre exemplu, inteligenta artificiala si realitatea augmentata pentru a aduce valoare adaugata clientilor nostri si a identifica tipare si tendinte”, a declarat Kenneth Spiteri, Liderul Departamentului de Audit, PwC Romania.

„Aceste evolutii creeaza oportunitati majore pentru noi de a satisface cerintele mereu in schimbare ale clientilor si ale altor parti interesate. De asemenea, poate redefini peisajul serviciilor de audit prin posibilitatea de a introduce noi forme de audit in viitor – asa cum ar fi auditul in timp real”, a adaugat Kenneth Spiteri.

Platforma Halo este utilizata de 14.000 de auditori PwC la nivel global, inclusiv din Romania, pe mai bine de 8.000 de contracte de audit pentru clienti din intreaga lume. Peste 80 de miliarde de inregistrari de date au fost procesate la nivel global prin intermediul Halo.